Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση ΠΟΣ για την απεργία

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

 Οι Διοικήσεις των εταιρειών μετά από συνεννόηση με την πολιτική ηγεσία απέρριψαν τις προτάσεις που κατέθεσε η Π.Ο.Σ. για την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο «διάλογος» από την πλευρά τους είναι προσχηματικός. Παράλληλα προχώρησαν μονομερώς σε περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στην
εξόφληση του Μαρτίου. Η Π.Ο.Σ. γι αυτή την ενέργειά τους, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και απέστειλε εξώδικο με το οποίο καλεί τις Διοικήσεις στον ΟΜΕΔ σε δημόσιο διάλογο. 
 Ωστόσο, παράλληλα με τις νομικές ενέργειες στις οποίες οφείλαμε να προβούμε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. 
 Σας καλούμε ΟΛΟΥΣ να πάρετε μέρος στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες πανελλαδικές απεργίες που εξήγγειλε η Π.Ο.Σ. για τις 23, 24 και 25 Μαρτίου 2013. 
 Διεκδικούμε: 
 • Υπογραφή Σ.Σ.Ε.
 • Συνέχιση της καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας για όσους το ελάμβαναν. 
• Συνέχιση της καταβολής του επιδόματος θέσης, ευθύνης, τήρησης δρομολογίων για όσους το ελάμβαναν μέχρι σήμερα.
 • Καταβολή των δευτερευουσών απολαβών σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία
 • Αλλαγή του απαιτούμενου χρόνου ένταξης στα μισθολογικά κλιμάκια προκειμένου να γίνεται σύμφωνα με τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για τους νεοπροσλαμβανόμενους.
 • Καθιέρωση ποσού ειδικής ασφαλιστικής διαφοράς για τους σιδηροδρομικούς με την οποία θα αίρεται η κατάφωρη αδικία των συναδέλφων έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε σχέση με τις διαφορές στις ασφαλιστικές εισφορές και τις καθαρές αποδοχές.
 • Θεσμικού χαρακτήρα αιτήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.

 Απορρίπτουμε την καταχρηστική και παράνομη εγκύκλιο του Υπουργείου Οικονομικών που προσθέτει τις μειώσεις των νόμων 4024 και 4093 οδηγώντας σε μειώσεις πολύ πάνω από 25%. 
ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ Σ.Σ.Ε. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ

 ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ 


 Με συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου