Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Καταγγελία για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε καταγγελία για τις εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Λαμία 19 Μαρτίου 2013 
Συγκροτήσαμε το συνδυασμό
 «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» και συμμετείχαμε στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας στις 24-25/11/2012, για εκλογή νέων οργάνων διοίκησης και αντιπροσώπων για τη Γ.Σ.Ε.Ε.   Στην ομιλία μας κατά τη διεξαγωγή του συνεδρίου επισημάναμε ότι υπήρχαν ενδείξεις που αμφισβητούσαν τη νομιμότητα των αντιπροσώπων και τη γνησιότητα του συνεδρίου και επειδή ο χρόνος, των δύο ημερών, που μεσολάβησε δεν επαρκούσε για εξέταση και διερεύνηση της εγκυρότητας των ενδείξεων, και δεδομένου ότι ορίστηκε νωρίτερα από την προγραμματισμένη λήξη της θητείας των οργάνων του, ζητήσαμε να μεταφερθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής του συνεδρίου, ώστε να εξεταστεί η γνησιότητα των σωματείων και των αντιπροσώπων. Δηλώσαμε ακόμη, και εφόσον οι πληροφορίες αποδεικνύονταν βάσιμες, ότι θα καταγγείλαμε  δημόσια το συνέδριο, ανεξάρτητα από την έκβασή του και την ανάδειξη ή όχι εκπροσώπων μας στα όργανα του Εργατικού Κέντρου Φθιώτιδας.

    Σήμερα δημοσιοποιούμε τα συγκεντρωτικά στοιχεία από την ενδεικτική και μόνο διερεύνηση των πρακτικών των αρχαιρεσιών και των καταστατικών δέκα (10) σωματείων από τα εβδομήντα ένα (71) της συνολικής δύναμης του Ε.Κ.Φ. που εκλέγουν το 1/3 περίπου των αντιπροσώπων.

ü      Σε όλα τα σωματεία δεν τηρήθηκε το καταστατικό, αφού την ίδια μέρα και ώρα έγιναν εκλογές Εφορευτικής και Αρχαιρεσιών, διαδικασία αντίθετη με τα προβλεπόμενα στο καταστατικό και το νόμο.
ü      Στα έξι (6) από τα δέκα(10) σωματεία δεν υπάρχει κατατεθειμένο Μητρώο μελών ώστε να αμφισβητείται η ταυτοποίηση των μελών-ψηφισάντων.
ü      Σε κανένα σωματείο δεν υπάρχουν υπογραφές των ψηφισάντων στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας.
ü      Σε τέσσερα (4) σωματεία σε 160 ψηφίσαντες δεν αντιστοιχούν οι αριθμοί Μητρώου Ι.Κ.Α με τα ονόματα που είναι καταγεγραμμένα στο πρωτόκολλο ψηφοφορίας.
ü      Κατά τη διάρκεια των εκλογών παρατηρήθηκαν εγγραφές μελών και σωρεία παρατυπιών και αντικαταστατικών διαδικασιών σχετικά με την οικονομική τακτοποίηση των μελών και την ψηφοφορία.
    Αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω έχουν κατατεθεί στο Δ.Σ του Ε.Κ.Φθ και κοινοποιήθηκαν στον Εισαγγελέα και στις συνδικαλιστικές παρατάξεις της Γ.Σ.Ε.Ε.
    Καταγγέλλουμε ότι το συνέδριο  υπήρξε προϊόν νοθείας και πλαστογραφίας της πραγματικής του δύναμης με στόχο τη δημιουργία συσχετισμών, για τον έλεγχο της Διοίκησής του από τις παρατάξεις του κυβερνητικού κι εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ (και με την ενδεχόμενη ανοχή του ΠΑΜΕ).
    Τέτοιου είδους πρακτικές και μεθοδεύσεις συντέλεσαν στην απαξίωση του Εργατικού Κέντρου και το μετέτρεψαν από σπίτι των εργαζομένων σε άντρο ιδιοτέλειας και κομματικού παρεμβατισμού απομακρύνοντας τους εργαζόμενους από τη συλλογική δράση.
    Είναι επιτακτική ανάγκη το 35ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ να σημάνει την επαναθεμελίωση κι επανεκκίνηση των συνδικάτων σε μια διαφορετική πορεία γνήσιας εκπροσώπησης και συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων. Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε:

Ø      Το Συνδικαλιστικό κίνημα  στο τέλος του επόμενου χρόνου να οργανώσει εκλογές με καθολικό τρόπο, σε όλη την κλίμακα του σ.κ. με καθαρά μηχανογραφημένα μητρώα, ηλεκτρονική διασταύρωση, καθιέρωση του συνδικαλιστικού βιβλιαρίου και του ΑΜΚΑ, που θα διασφαλίσουν τη γνήσια και ανόθευτη εκπροσώπηση.

    Οι κατακτήσεις πετυχαίνονται μόνο μέσα από τη μαζική κι ενιαία πάλη των εργαζομένων κι όχι από συμβιβασμένες ηγεσίες και συνδικαλιστές των διαδρόμων που επενδύουν την ύπαρξή τους σε σωματεία «σφραγίδες» με ανύπαρκτους εργαζόμενους.
                                            
                                         Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΣΕΕ ΟΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΠΛΗΣΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή