Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Τι πληρώθηκε στην εκκαθάριση - Την Τετάρτη τα ασφαλιστικά μέτρα

Επειδή υπάρχουν ερωτηματικά απο πολλούς συναδέλφους , γράφουμε τι ακριβώς πληρώθηκε στην εξόφληση της Παρασκευής .(σε όσους πήραν εξόφληση ).
Η πληρωμή έγινε με το ενιαίο μισθολόγιο και με ημερομηνία υπολογισμού για την μέγιστη μείωση στις τακτικές αποδοχές  (25%) την 30.11.2012 .

Δηλαδή
απο το σύνολο των τακτικών αποδοχών που κάποιος λάμβανε στις 30.11.2012 δεν θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη μείωση απο 25 %.


Απορρίφθηκε απο τις Διοικήσεις -και παρά το ότι δόθηκαν και γνωματεύσεις απο Νομικούς -το δίκαιο αίτημα της ΠΟΣ να υπολογιστεί η μείωση στις αποδοχές που λάμβανε κάποιος στις 30.11.2011 (και πρίν την μείωση της προσαρμογής του Ν.4024.)

Αποτέλεσμα είναι κάποιοι συνάδελφοι να υποστούν συνολικά μειώσεις του 50% ! 

Απο κει και πέρα δεν πληρώθηκε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό επίδομα (μέγιστο ποσό 150Ε) παρά το ότι προβλέπεται και στο ενιαίο μισθολόγιο και παρά το ότι σχεδόν όλοι οι κλάδοι της εξωτερικής υπηρεσίας βρίσκονται στα ΒΑΕ .

Κατά την άποψη μας πρόκειται για καθαρά εκδικητική πράξη απέναντι στους σιδηροδρομικούς , την στιγμή που η πληροφόρηση μας είναι ότι σε άλλες ΔΕΚΟ ορθά πληρώθηκε (η ΚΥΑ θα εκδοθεί σύντομα ).

Επίσης δεν καταβλήθηκε -παρανόμως κατά την αποψή μας- το επίδομα θέσης - ευθύνης παρά το ότι και αυτό προβλέπεται στο ενιαίο μισθολόγιο . Τα ποσά εδώ κυμαίνονται απο 95 έως και 400 Ε , ανάλογα με την θέση του προσωπικού.

Πληρώθηκαν κανονικά τα οικογενειακά επιδόματα (50 Ε για το πρώτο παιδί , 70 Ε για το δεύτερο κοκ) και τα επιδόματα παραμεθορίου  όπως και η χιλιομετρική αποζημίωση που παραμένει στον κλάδο έλξης .

Επί της ουσίας λοιπόν όλοι πληρωθήκαμε μόνο τον βασικό μισθό !

Οι νεότεροι βρίσκονται στην πλειοψηφία τους στο πλαφόν της μείωσης (25%) κρατούν κάποια μικρή  προσωπική διαφορά ενώ οι παλαιότεροι χάνουν την διαφορά που κρατούσαν απο την περυσινή προσαρμογή με αποτέλεσμα οι μειώσεις να φτάνουν και το 50% ...

Η αδικία συνεχίζεται αφού οι ασφαλιστικές κρατήσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες απο ότι στο Δημόσιο.

Ενδεικτικά οι νέοι μηχανοδηγοί έχουν κρατήσεις 20% στα ΒΑΕ του ΙΚΑ (οι υπόλοιποι στο 16% ) και οι παλαιότεροι έχουν κρατήσεις +22%.

Έτσι αν κάποιος εργάζεται στο Δημόσιο και έχει βασικό μισθό 1000 Ε πέρνει περίπου 900Ε . 
Αντίθετα ένας σιδηροδρομικός με τον ίδιο βασικό μισθό πέρνει 800 (αν είναι νέος μηχανοδηγός ) ,780 εαν  είναι παλιός  ή 840 Ε αν είναι απλά ασφαλισμένος στο ΙΚΑ (δουλεύει σε ειδικότητα που δεν είναι στα ΒΑΕ ).

Όπως γράψαμε και προχτές οι δευτερεύουσες απολαβές (που δεν καταβλήθηκαν παρανόμως στον ΟΣΕ ) πληρώνονται με τιμές Δημοσίου (παρότι οι Κανονισμοί Εργασίας είχαν προβλέψει την εργατική Νομοθεσία ) και έχουν μειωθεί έως και 75 %.
Η Κυριακή πληρώνεται μεσοσταθμικά με 28 Ε , η υπερωρία με 5 Ε και η νυχτερινή ώρα με 2.5 Ε.

Τέλος κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα από τον Νομικό Έκπρόσωπο της ΠΟΣ και αναμένεται να δικαστούν την Τετάρτη.

Υπενθυμίζουμε σε όλους ότι αυτή είναι η 5η κατά σειρά μείωση στους μισθούς των σιδηροδρομικών που απο το 2009 έχουν υποστεί μειώσεις ακόμα και 65% .

Και φυσικά οι μισθοί είναι 12 και όχι 14 .


6 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΠΕΤΑΜΟΥ!!!ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ , ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΕΙ 16.00 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΝΑ ΡΕΠΟ !!!ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΡΓΙΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΠΟΥ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΡΑΔΥΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΠΙΤΙΟΥ , ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕ ΜΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΕΙΑ , ΑΛΛΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΩΟΙ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ Η ΄ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ!!!!ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟΙ ΘΑ ΦΑΝΟΥΜΕ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΠΟ 30/11/2011 ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 11% ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΟΤΕ, ΕΝΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΧΟΥΝ 6%,ΚΑΙ ΑΠΟ 1/1/2013 ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 9.75%ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠΟΤΕ,ΑΦΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ.ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ 6%ΕΩΣ ΤΟ 2022.ΟΛΟΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΖΑΝΙ,ΑΝΤΕ ΠΕΡΕΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας παραμύθιασε καλά ο Σύμβουλος...και σας έπιασε στον ύπνο όλους...σε ποιο σαλέ είπαμε κάνει σήμερα σκι ο "πετυχημένος";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αναδρομική ισχύ ήταν οι μειώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΟΤΙ ΕΓΩ ΠΡΩΤΑ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΟΓΩ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΡΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΗΡΑΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ..ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή