Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ανεπιθύμητες οι Διοικήσεις στην Καρόλου - Το εξώδικο της ΠΟΣ

Μετά την σημερινή συγκέντρωση το Προεδρείο της ΠΟΣ μαζί με πλήθος σιδηροδρομικών επισκέφτηκε τους Διοικητές των Εταιρειών στον Όμιλο ΟΣΕ (ΤΡΑΙΝΟΣΕ -απουσίαζε ο κ. Ζηλιασκόπουλος , ΟΣΕ , ΕΕΣΤΤΥ) καθιστώντας τους σαφές ότι είναι ανεπιθύμητοι στο κτίριο της Καρόλου και ζητώντας τους να αποχωρήσουν .
 Κατόπιν του αιτήματος οι Διοικητές αποχώρησαν . 
Δημοσιεύουμε και το εξώδικο της ΠΟΣ για την τριήμερη απεργία.>

ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ

Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Κάνιγγος 6 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Π Ρ Ο Σ
1.      Τον «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΣΕ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
2.      Την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ (ΕΕΣΣΤΥ) Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.
3.      Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

Κ Ο Ι Ν Ο Π Ο Ι Η Σ Η
1.      Υπουργό  Οικονομικών – κ. Γιάννη Στουρνάρα, (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
2.      Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη, (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – κ. Ι. Βρούτση, (Πειραιώς 40, Αθήνα).
  2. ΟΜΕΔ – (Πλ.Βικτωρίας 7, Αθήνα).
---------------------------------------------

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.) αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της στις 13.3.2013, την κήρυξη και πραγματοποίηση επαναλαμβανόμενων 24ωρων πανελλαδικών απεργιών το  Σάββατο 23.3.2013, την Κυριακή 24.3.2013 και την Δευτέρα 25.3.2013    όλου του προσωπικού που απασχολείται στον Ο.Σ.Ε. Α.Ε., την Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. Α.Ε., την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., με οποιαδήποτε σχέση εργασίας σε όλη τη χώρα. 
     Θέμα της απεργιακής κινητοποίησης είναι η υπογραφή: α) Ε.Σ.Σ.Ε. προσωπικού ΟΣΕ 2013, β) Ε.Σ.Σ.Ε. προσωπικού Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. 2013  και γ) Ε.Σ.Σ.Ε. προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ 2013.
Για το θέμα αυτό ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2224/94, σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ.Βικτωρίας 7) την Πέμπτη 21.3.2013 και ώρα 12,00 π.μ.


ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Αθήνα  14 Μαρτίου 2013

Ο Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ              ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή