Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τι έγινε σήμερα στην Διοίκηση της ΠΟΣ

Και η ΠΕΠΕ συμμετέχει με κινητοποιήσεις απο τις 26/03
Τα μισά σωματεία από όσα δραστηριοποιούνται στον Όμιλο δώσαν το παρών τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για την αναδιοργάνωση του κινήματος στον σιδηρόδρομο με το κλείσιμο των Σωματείων - σφραγίδα κ την οργάνωση σε Σωματεία που θα παράγουν δράση!
Ακούστηκαν πολλές απόψεις σε μια συνεδρίαση που διήρκεσε πάνω
απο 3 ώρες.

Σε αυτές τονίστηκε η αναγκαιότητα για κινητοποίηση που θα συμμετέχουν όλοι , με σεβασμό στην διαφωνία και την διαφορετικότητα των απόψεων.
Αύριο στις 1 η πρώτη συγκέντρωση στην Καρόλου .

Πολλά ακούστηκαν απο πολλούς ομιλητές για τον ρόλο της ΓΣΕΕ τον τελευταίο καιρό , ενώ διαπιστώθηκε ότι ο διάλογος που διεξαγόταν για την ΣΣΕ το τελευταίο διάστημα ήταν προσχηματικός με την ευθύνη να βαραίνει τις Διοικήσεις και την πολιτική ηγεσία που δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται την έννοια της εργασιακής δικαιοσύνης και της ελεύθερης διαπραγμάτευσης.

Συζητήθηκε και αποφασίστηκε να υπάρξει κ Νομική αντιμετώπιση του θέματος της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου με τον Νομικό Εκπρόσωπο της ΠΟΣ να καταθέτει τις επόμενες μέρες ασφαλιστικά μέτρα .

Η ΠΟΣ θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στις 23,24,25 Μαρτίου ενώ κάλεσε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να αναλάβουν δράσεις που θα αναδεικνύουν τις ιδιαιτερότητες της εργασίας .

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης απο τις 26 Μαρτίου και για τις επόμενες 4 μέρες η ΠΕΠΕ θα αποστείλει εξώδικο με το οποίο θα προκηρύσσεται στάση εργασίας τις ώρες 22.00-06.00 και θα αφορά αρχικά  τις εμπορικές αμαξοστοιχίες  με την συνέχεια να προβλέπει κλιμάκωση της κινητοποίησης.

Η ΠΟΣ θα αναλάβει πρωτοβουλία σε συνεργασία με τα Σωματεία για τα Προγράμματα Εργασίας που κατατίθενται στο ΣΕΠΕ και θα ζητήσει την πιστή εφαρμογή τους.

Θα ακολουθήσει και ανακοίνωση από το Σωματείο μας  που θα εξειδικεύει τις ενέργειες .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου