Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Δελτίο Τύπου ΓΣΕΕ - Απροκάλυπτη κ εκδικητική απόφαση της Ε.Ε. για την Κύπρο


Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ >
Επικίνδυνα γεωπολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας με φόντο τους υδρογονάνθρακες της Μεσογείου και σε βάρος των λαών της περιοχής ειδικότερα της Κύπρου, παίζονται μέσω της χρηματοδότησης των Κυπριακών Τραπεζών.
Η πρωτοφανής απόφαση για παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα δεν πλήττει μόνο την Κύπρο και ειδικότερα τους μικροκαταθέτες αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοπιστία και το ρόλο των τραπεζών.
Η δογματική εμμονή των ευρωπαίων ηγετών στη βάρβαρη λιτότητα, δημιουργεί τεράστια μείωση της ζήτησης σ’ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί το 2012 αλλά και η πρόβλεψη για το 2013, δείχνουν ότι ΟΛΟΙ οι κλάδοι της οικονομικής και παραγωγικής δραστηριότητας έχουν αρνητική εξέλιξη, με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας.
Απαιτείται η Ευρώπη να πάρει μέτρα ανάκαμψης, αύξησης της παραγωγικής δραστηριότητας και της απασχόλησης, και όχι μέτρα που μειώνουν τη ρευστότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η ΓΣΕΕ επαναλαμβάνει ότι απαιτείται η ριζική αλλαγή του ρόλου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η έκδοση ευρωομολόγου και ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, με αύξηση των δημοσίων και κοινωνικών δαπανών, ενίσχυση της ρευστότητας, αναδιανομή εισοδήματος, αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας.
Η Συνομοσπονδία σε συνεργασία με τα κυπριακά και ευρωπαϊκά συνδικάτα θα εντείνουν τη δράση και τον αγώνα τους για την απόκρουση αυτών των καταστροφικών πολιτικών.  
 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου