Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Ερώτηση στην Βουλή για την άρνηση χορήγησης υπηρεσιακής ταυτότητας σε συνταξιούχο μεταταχθέντα σιδηροδρομικό

Επερώτηση κατέθεσε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Νικολόπουλος για την άρνηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να χορηγήσει σιδηροδρομική ταυτότητα σε μεταταγμένο συνταξιούχο σιδηροδρομικό θέτοντας κ θέμα εμπιστοσύνης του κ. Χατζηδάκη για τον κ. Ζηλιασκόπουλο .
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν εκατοντάδες συνάδελφοι , ενώ και πολλοί μηχανοδηγοί είχαν εκφράσει την αγανάκτηση τους για αυτήν την στάση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ .

Παραθέτουμε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή κ. Νικολάου Νικολόπουλου.>

«Με την υπ’ αριθμό Υ10β/Γ.Π.οικ.53430/13-5-2011 κοινή απόφαση των Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και των Υφυπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν. 3891/2010(Φ.Ε.Κ. 188/Α/4.11.2010) μεταφέρθηκαν σε Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας υπάλληλοι του ΟΣΕ Α.Ε. και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. Μεταξύ των εν λόγω υπαλλήλων, ήταν και ο υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ(Κλάδου ΔΕ Τεχνικού) Χρήστος Γιαννακίδης του Χαραλάμπους(Α.Μ. 08563), ο οποίος μεταφέρθηκε…στο Νοσοκομείο Γ.Ν.Θ. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» της Θεσσαλονίκης. 
Ο εν λόγω υπάλληλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπηρέτησε στο Νοσοκομείο που μεταφέρθηκε από τις 25/5/2011, οπότε εκδόθηκε η υπ’ αριθμό 1497912 Απόφαση μεταφοράς προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, μέχρι τις 30/12/2011, οπότε παραιτήθηκε και υπέβαλε αίτηση συνταξιοδότησης. 
Επτά(7) ολόκληρους μήνες μετά την έκδοση της απόφασης απονομής προσωρινής σύνταξης, αναδρομικά από 31-12-2011,από το ΤΑΠΟΤΕ(Αρ. Απόφασης 162/2012/3507/14-3-2012), τον ασφαλιστικό δηλαδή φορέα των υπαλλήλων του ΟΣΕ και των θυγατρικών του, μεταξύ των οποίων είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο κ. Γιαννακίδης υπέβαλε αίτηση(αριθμ. Πρωτ. 923356/24-10-2012) στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη χορήγηση υπηρεσιακής ταυτότητας του ιδίου και της συζύγου του, ως συνταξιούχου και μέλος της οικογένειας αυτού. Σημειωτέον, ότι η οριστική απόφαση απονομής σύνταξης του κ. Γιαννακίδη εκδόθηκε στις 20-12-2012( Αρ. Απόφασης 3174/20-12-2012). 
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με το υπ’ αριθμό 875376/19-11-2012 έγγραφό της, που υπογράφει ο Διευθύνων Σύμβουλος Αθ. Ζηλιασκόπουλος απορρίπτει το αίτημα του κ. Γιαννακίδη, με το αιτιολογικό ότι «έχει μεταφερθεί σε άλλον φορέα(Ν3891/1497912/25-05-2011) και ως εκ τούτου δεν δικαιούται να λαμβάνει υηρεσιακή ταυτότητα, τόσο ο ίδιος, όσο και τα μέλη της οικογενείας του». 
Επικαλείται μάλιστα το εν λόγω έγγραφο την υπ’ αριθμό 3363/02-06-1993 εγκύκλιο του ΟΣΕ, σύμφωνα με την οποία, «δικαιούμενοι υπηρεσιακής ταυτότητας είναι το εργαζόμενο ως μόνιμο, δόκιμο και έκτακτο με σύμβαση αορίστου χρόνου προσωπικό και οι συνταξιούχοι του ΟΣΕ, ως και τα μέλη οικογενειών αυτών».
Δηλαδή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ επικαλείται σαν λόγο απόρριψης της αίτησης του κ. Γιαννακίδη το γεγονός ότι αυτός «έχει μεταφερθεί σε άλλον φορέα» και αγνοεί το γεγονός ότι είναι ήδη συνταξιούχος του ΟΣΕ, οπότε, σύμφωνα με την παραπάνω εγκύκλιο, που ο ίδιος επικαλείται, δικαιούται να του χορηγηθεί, σ’ αυτόν και τη σύζυγό του, υπηρεσιακή ταυτότητα. 

 Ο κ. Γιαννακίδης, σε επιστολή που μου έστειλε, εκφράζει την οργή και την αγανάκτησή του, γιατί, μετά από 34 ολόκληρα χρόνια που υπηρέτησε στον ΟΣΕ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, παρανομώντας και παραβιάζοντας την εγκύκλιο που ο ίδιος επικαλείται, αρνείται να του χορηγήσει υπηρεσιακή ταυτότητα ως συνταξιούχου, επειδή είχε την ατυχία, επτά(7) περίπου μήνες να «μεταφερθεί» υποχρεωτικά σε…Νοσοκομείο.

Αν αυτό δεν είναι παράλογο και εξωφρενικό, τότε οι λέξεις έχουν χάσει πλέον το νόημά τους…

 ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 
 1) Δικαιούται ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αυθαιρετεί και να παραβιάζει απροκάλυπτα τα δικαιώματα των συνταξιούχων του ΟΣΕ, για χορήγηση υπηρεσιακής ταυτότητας;
 2) Τι πρόκειται να πράξει για την αποκατάσταση αυτής της αυθαιρεσίας και της αδικίας απέναντι σε ένα συνταξιούχο, που υπηρέτησε 34 ολόκληρα χρόνια στον ΟΣΕ; 
3) Τι πρόκειται να πράξει κατά του αυθαιρετήσαντος Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον οποίο, μόλις προσφάτως, διατήρησε στη θέση του; 

Μπορεί να εξακολουθήσει να έχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, μετά την απροκάλυπτη αυτή αυθαιρεσία του κατά συνταξιούχου της εταιρίας, που είναι Διευθύνων Σύμβουλος; 

 Ο ερωτών Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου