Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Οριστικό - Ενιαίο την Παρασκευή - Δελτίο Τύπου της ΠΟΣ


Το δελτίο τύπου της ΠΟΣ μετά την σημερινή συγκέντρωση και την επίσκεψη στο γραφείο του κ . Θεοφανόπουλου  (παρουσία πολλών εργαζομένων) >
Σε συνάντηση του προεδρείου της Π.Ο.Σ με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, τέθηκε το θέμα της μισθοδοσίας του Μαρτίου για το οποίο η Π.Ο.Σ ζήτησε να μην υπάρξει καμία μονομερής ενέργεια από την πλευρά των Διοικήσεων ΟΣΕ – ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο διαρκούν οι συνομιλίες για τη ΣΣΕ.
               Οι Διοικήσεις των εταιρειών απάντησαν ότι με εντολή του Υπουργείου θα προχωρήσουν σε μείωση των αποδοχών.
Μετά από αυτή την εξέλιξη και με ευθύνη των Διοικήσεων του Οργανισμού και της πολιτικής ηγεσίας, διακόπτονται οι συνομιλίες για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, στο έκτακτο αυριανό Διοικητικό της Συμβούλιο και Συμβούλιο Διοικήσεων, θα καθορίσει τη στάση της για τη μορφή των κινητοποιήσεων.

3 σχόλια:

  1. ΚΥΡΙΟΙ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΚΟΥΣΤΟ!!!!! ΛΟΙΠΟΝ , ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ , ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ , ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ , ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΟΧΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΝΤΑΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ.ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΜΕ ΠΟΙΑ!!!!ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ.ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ!!!!!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΘΥΣΥΧΑΖΑΝ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!! ΓΙΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΜΙΑ ΒΑΡΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ,ΛΕΩ ΜΟΝΟ <>.ΟΠΩΣ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΘΑ ΤΑ ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εφ όσον πήραν τέτοια τροπή τα πράγματα είναι καιρός να απαιτήσουμε και εμείς με αναφορά μας να μας δοθούν όλες τις αναπαύσεις που μας χρωστάνε καθώς και όλες οι αναπαύσεις του μήνα να μας δίνονται μέσα στον μήνα.
    Κατά δεύτερο λόγο να εφαρμόσουμε τον κανονισμό κατά γράμμα όπως θεωρητικά απαιτεί η εταιρεία, όπως πολύ σωστά γράφει ο nikos papadopoulos και τότε να δούμε αν θα συνεχιστεί η αδιαλλαξία τους η όχι.

    ΑΡΚΕΤΑ ΦΘΑΝΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΕΙΣ

    Ας βάλουν να πάνε τα τρένα όλου εκείνους που μας εξισώνουν οικονομικά και που όλη μέρα δεν κάνουν τίποτα.
    Να απολαύσουμε και εμείς την χαλαρότητα, να μπορούμε να την κοπανάμε, να πηγαίνουμε εν ώρα εργασίας για καφέ, στην λαική, στο σπίτι μας και γενικά όπου μας καπνίσει, να σταματήσουμε εμείς και οι συνάδελφοι άλλων κλάδων σε θέσεις αιχμής να κάνουμε τους μαλ….ες

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΟΥΤΕ ΛΕΟΝΤΑΡΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ.

    ΑΣ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    Περιμένω αν και δεν το νομίζω να πάρει θέση η ΠΕΠΕ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στερνή μου γνώση να σ΄είχα πρώτα. Όταν τα έγραφα από πιο παλιά και όσες φορές το εφάρμοσα γινόμουνα γραφικός. Και όταν τα συζητούσα με συνδικαλιστή η απάντηση ήταν η εξής:γιατί μπορούσε να γίνει κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή