Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Aποφάσεις ΔΣ ΠΕΠΕ- Κλιμάκωση αντιδράσεων

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας.
Σε αυτήν συζητήθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις και αποφασίστηκε ομόφωνα η κλιμάκωση των αντιδράσεων για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Αναλυτικότερα 


Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα .
Αλλάζει η μορφή της κινητοποίησης καθώς για την Τετάρτη , Πέμπτη , Παρασκευή 3/04 -05/04 αποφασίστηκαν στάσεις εργασίας στα εμπορικά για τις ώρες 11.00-15.00 και 19.00-23.00.

Επιπλέον η πρόταση της ΠΕΠΕ προς την ΠΟΣ θα είναι η πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 6 και 7 Απριλίου (το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο)

Η ΠΕΠΕ θα ζητήσει απο την ΠΟΣ να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία για την εκ νέου συνεδρίαση του συντονιστικού των συγκοινωνιών.

Θα γίνει εξώδικο προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ  (κοινοποιούμενο προς το ΣΕΠΕ ) που θα ζητά τον προγραμματισμό των κυκλωμάτων εργασίας των μηχανοδηγών με βάση τα όσα προβλέπονται απο την εργατική Νομοθεσία.(χορήγηση αναπαύσεων - μηνιαίος προγραμματισμός κτλπ)

Έπειτα απο συζήτηση διαπιστώθηκε ότι η εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας γίνεται απο την πλειοψηφία των μηχανοδηγών ένω στα όποια προβλήματα εντοπίστηκαν θα δοθεί άμεσα λύση. 

 Θα γίνουν επιστολές για το θέμα των λαθών που παρατηρήθηκαν στην μισθοδοσία , την αναδρομική καταβολή της αποζημίωσης για την διανυκτέρευση (απο 01.03.2012 ) καθώς και για το προσοντολόγιο.

Θα προγραμματιστούν και συγκεντρώσεις το επόμενο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου