Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση Δικτύου Σιδηροδρομικών για εσωτερικές μετατάξεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Λάβαμε και δημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Δικτύου Σιδηροδρομικών για τις πρόσφατες εσωτερικές μετατάξεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε αυτήν γίνεται λόγος,για το κλίμα των ημερών και την προσπάθεια να γίνει συνείδηση στους εργαζόμενους η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με την ενοχοποίησης της εργασίας , για συνδικαλιστές που συμμετείχαν σε αυτήν την προσπάθεια  και για  συγγενικά πρόσωπα συνδικαλιστών που όπως καταγγέλεται έχουν συμμετέχει και κερδίσει διαγωνισμούς διαχείρισης σταθμών Προαστιακού . Όλη ανακοίνωση > 

Tο Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας που βίωσαν τις τελευταίες μέρες οι εργαζόμενοι στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αφορμή την προκήρυξη των εσωτερικών μετατάξεων. 
 Τις μέρες αυτές κορυφώθηκε η προσπάθεια ενοχοποίησης της εργασίας που παρέχουν οι συνάδελφοι που εργάζονται σε Διοικητικές θέσεις. Η προσπάθεια αφορούσε την παρουσίαση τους σαν πλεονάζον και χωρίς αντικείμενο προσωπικό, που αν δεν έκανε αίτηση μετάταξης σε άλλο κλάδο θα κινδύνευε άμεσα με απόλυση ή διαθεσιμότητα. Πρωτεργάτες της προσπάθειας να «σωθούν» οι τρομαγμένοι συναδέλφοι, αφού πρώτα τους έφεραν σε κατάσταση τρόμου, είναι οι ίδιοι που με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 

 Είναι όλοι αυτοί που δεν μίλησαν όταν έκλειναν ο ένας μετά τον άλλο οι σταθμοί του Προαστιακού και δινόταν σε ιδιώτες (με εργαζόμενους με μπλοκάκι που δουλεύουν κάτω από ιδιαίτερα επαχθείς όρους και με εξαιρετικά χαμηλές αμοιβές ) η διαχείριση τους με αποτέλεσμα να χάνονται θέσεις εργασίας με εξειδικευμένο αντικείμενο , αλλά και έσοδα για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Με αποτέλεσμα επίσης η ιδωτικοποίηση (που στα λόγια την αντιπαλεύουμε όλοι) να περνάει τμηματικά, οπότε ήσυχα και αναίμακτα. 

 Είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα δεν κάνουν τίποτα για να στελεχωθούν οι κλειστοί σταθμοί σε Μενίδι και Ρέντη , είναι αυτοί που συγγενικά τους πρόσωπα έτρεξαν, συμμετείχαν και κέρδισαν τελικά τους διαγωνισμούς αυτούς. Πρόκειται για συνδικαλιστές που αλλάζουν συνεχώς θέσεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και τώρα φαίνεται ότι, σαν επίδοξοι ομαδάρχες, προσπαθούν να μεταφέρουν τρομαγμένους συναδέλφους σε χώρους στους οποίους θέλουν να «ηγηθούν» οι ίδιοι.

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι, 

 Ο φόβος και η υποταγή σε προσωπικά και πολιτικά παιχνίδια, δεν μας αξίζει. Δεν μας αξίζει η μεθόδευση, να πατάνε πάνω σε οργανωτικές εγκυκλίους οι εκφραστές τελικά αυτής της πολιτικής για να μας βάλουν με το ζόρι στο μυαλό ότι «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα πουληθεί, τα εμπορεύματα θα πουληθούν, θα’ ρθουν μηχανοδηγοί από τη Βουλγαρία, δεν θα μείνει κανένα εκδοτήριο» και όλα τα παρόμοια που μας πιπίλισαν το μυαλό τις τελευταίες ημέρες. 

 Πρέπει να αντισταθούμε στη λογική τους. Ο μόνος τρόπος που έχουν για να περάσουν τα σχέδια τους, το ξεπούλημα μας και τη λεηλασία της χώρας μας, είναι να μας πείσουν, με κάθε τρόπο, ότι αυτό δεν μπορεί να αποφευχθεί και βέβαια γίνεται για το καλό μας. 

 Μην τους αφήσουμε. Ας πει επιτέλους ανοιχτά η κάθε παράταξη, ο κάθε συνδικαλιστής, τι σκοπεύει να κάνει κατά της ιδιωτικοποίησης, κατά των απολύσεων, κατά του παλιωμένου ρουσφετολογικού μηχανισμού που ως εκ θαύματος ενεργοποιείται με κάθε ευκαιρία! 

 Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών καταγγέλλει όλες αυτές τις μεθόδους και καλεί όλους τους συναδέλφους σε κοινό ενωτικό ανυποχώρητο αγώνα για το σιδηρόδρομο που θέλουμε, για αξιοπρέπεια στη δουλειά, τους μισθούς, τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου