Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Αναδιοργάνωση για την αντεπίθεση τώρα !

Προς το παρόν είμαστε
στην πάνω εικόνα
Πολλοί συνάδελφοι μας ρωτούν για την απουσία της ΠΟΣ τις τελευταίες μέρες , σχολιάζοντας  και την τοποθέτηση που ακούστηκε στο τελευταίο Συμβούλιο των Διοικήσεων που καλούσε τα Πρωτοβάθμια Σωματεία να αναλάβουν τις επόμενες κινήσεις.

Πραγματικά πολλά ερωτηματικά γεννιόνται απο αυτήν την θέση που στην ουσία ακυρώνει τον ρόλο της ΠΟΣ.

Ωστόσο βλέποντας κάποιος τα Σωματεία (όσα λειτουργούν ) να λαμβάνουν αποφάσεις χωρίς κεντρικό συντονισμό καταλαβαίνει ότι
αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση οι πιθανότητες επιτυχίας είναι περιορισμένες.


Η ΠΕΠΕ κατά την άποψη μας , οφείλει άμεσα  να αναλάβει τις πρωτοβουλίες για να υπενθυμίσει σε όλους τον ρόλο τους ,  να οργανώσει τον αγώνα δίνοντας ρυθμό όντας το πλέον δυναμικό σωματείο.

Να δώσει μια τελευταία ευκαιρία στο αποδιοργανωμένο κίνημα ενόψει μάλιστα και των επερχόμενων ιδιωτικοποιήσεων .(πολύ ήσυχα περνάμε στο ΤΑΙΠΕΔ) .

Σε κάθε άλλη περίπτωση και ιδιαίτερα αν κάποιοι δεν συγκινούνται με την ανυπαρξία των τελευταίων 15 ημερών (οι απεργίες είχαν αποφασιστεί απο τις 14 Μαρτίου ) και δεν θέλουν να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους , οφείλει να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών της αλλά και τον Δημόσιο χαρακτήρα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Και οι σιδηροδρομικοί να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.


1 σχόλιο:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ

    Η δε κίνηση της ΠΕΠΕ για τις στάσεις εργασίας στα εμπορικά και η οδηγία για την ακριβή τήρηση του κανονισμού με βρίσκει απολύτως σύμφωνο. Από εκεί και πέρα θεωρό πως οι στάσεις θα πρέπει να επεκταθούν και στα επιβατικά καθώς θα πρέπει να βομβαρδίζει το προσωπικό με έντυπο υλικό, το δε Δ.Σ. της ΠΕΠΕ να απλωθεί σε όλα τα μηχανοστάσια για ενημέρωση αλλά και για την ώθηση του προσωπικού στην συμμετοχή. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΤΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΗ Η Π.Ο.Σ. ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Η μάχη δεν κερδίζετε από μακριά και με μια στεγνή ανακοίνωση. Ας ενημερώσει τους τοπικούς αντιπροσώπους να μιλήσουν με το προσωπικό, ας εμφανιστή η ΠΕΠΕ στους χώρους εργασίας να μιλήσει και αυτή με το προσωπικό. Μόνον τότε θα δούμε 100 % επιτυχία.
    Το δε blog είναι απαραίτητο να αναρτήσει τους βασικούς κανόνες που αφορούν τους κανόνες εργασίας όπως ΚΩΕΑΠ κ.α. για υπενθύμιση στο προσωπικό αλλά και σε όσους από μας είτε υπάρχει αμφισβήτηση είτε άγνοια αφού κάποια τροποποιήθηκαν η έχουν αλλάξει χωρίς να έχει ενημερωθεί το προσωπικό.

    ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΧΑΡΙΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΟΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΣΠΡΟΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.

    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΘΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟ

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΟΣΑ ΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ


    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΩΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΟΙ ΖΗΛΙΑΣΚΟΠΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΔΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΦΤΑΝΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΟΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ






    ΑπάντησηΔιαγραφή