Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Kάλεσμα απο Δίκτυο Σιδηροδρομικών

Με σημερινή του ανακοίνωση το Δίκτυο  καλεί τους σιδηροδρομικούς να δώσουν το παρών στην συγκέντρωση της Κυριακής στο Σύνταγμα. Η ανακοίνωση >

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η τρικομματική συγκυβέρνηση σε πλήρη σύμπλευση με την τρόικα και τους δανειστές συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, ξεθεμελιώνοντας τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και οδηγώντας την οικονομία της χώρας στο γκρεμό.
Την ίδια ώρα οι εξελίξεις στη γειτονική Κύπρο είναι δραματικές ενώ με τις αποφάσεις που πάρθηκαν στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης  η Κύπρος μπαίνει μόνιμα κάτω από τη μπότα των μνημονίων και καλείται ο κυπριακός λαός και οι εργαζόμενοι να πληρώσουν πολύ ακριβά τη διάσωση των τραπεζών. Οι αποφάσεις αυτές αποδεικνύουν ότι οι τρόικα μαζί με την συγκυβέρνηση δεν διστάζουν να καταστρέψουν μια χώρα και ένα λαό προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και του κεφαλαίου.
Οι αποφάσεις της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα μνημονιακά μέτρα δεν έχουν τελειωμό και ο μόνος δρόμος που μένει στους εργαζόμενους είναι ο δρόμος της Ανατροπής και της απαγκίστρωσης από τα εκβιαστικά διλήμματα .
Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των λαών στην Ελλάδα την Κύπρο και γενικότερα στις χώρες της Νότιας Ευρώπης πρέπει να συνεχιστεί, να συντονιστεί  και να ενταθεί με στόχο την απαλλαγή από τα μνημόνια και τη διαγραφή του χρέους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη πορεία.
Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν συνδικάτα, μαζικοί φορείς και κοινωνικές οργανώσεις στο Σύνταγμα στις 31 Μάρτη αποτελεί ένα ακόμα σταθμό στον μακρύ αγώνα που έχουμε διανύσει με στόχο να βάλουμε τέρμα στην καταστροφή.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά στο Συλλαλητήριο στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συνέχιση των αδιέξοδων πολιτικών που οδηγούν την οικονομία στην ύφεση, εκτινάσσουν την ανεργία στα ύψη, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις και την κοινωνική ασφάλιση, καρατομούν μεροκάματα μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όλοι την Κυριακή 31 Μάρτη στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 6 μμ
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Το βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο για την συγκέντρωση της Κυριακής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου