Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΔΕΚΟ: Στη δικαιοσύνη και με ασφαλιστικά μέτρα για το ενιαίο μισθολόγιο

ΔΕΚΟ έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη και με ασφαλιστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων τους, έχουν κατορθώσει να παγώσουν τις περικοπές που επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου...Μπορεί να είναι νόμος του κράτους. Να έχει καθολική ισχύ και να εφαρμόζεται σταθερά από την πλειοψηφία του δημοσίου, όμως ακόμα και σήμερα υπάρχουν θύλακες που αντιδρούν στην υιοθέτηση του ενιαίου μισθολογίου.


Για την ακρίβεια, οι τρεις με τέσσερις στις δέκα ΔΕΚΟ αντιδρούν σε αυτή την προοπτική, θεωρώντας ότι δεν είναι ...ΔΕΚΟ. Ωστόσο, για την κυβέρνηση και το νόμο θεωρούνται “γενική κυβέρνηση”, γι' αυτό και αξιοποιούν μία άλλη γραμμή άμυνας που διαθέτουν.

Ο λόγος αφορά στη δικαιοσύνη, όπου έχουν προσφύγει και με ασφαλιστικά μέτρα, μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων τους, έχουν κατορθώσει να παγώσουν τις περικοπές που επιφέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Για το υπουργείο Οικονομικών, που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από το συγκεκριμένο μέτωπο, τα ενδεχόμενα είναι δύο: 

α) να δικαιωθούν οι προσφεύγοντες και τότε να τιναχθεί στον αέρα όλο το μισθολόγιο - και τα κόστη - του δημοσίου ή 

β) να δικαιωθεί το κράτος και σε αυτή την περίπτωση, όχι μόνο να εφαρμοσθεί το ενιαίο μισθολόγιο, αλλά και να εισπράξει αναδρομικά και όλα όσα έχει χάσει μέχρι τώρα. Μπορεί και εντόκως ...

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου