Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Εξώδικο ΠΟΣ - ΠΕΠΕ

Με σημερινό τους εξώδικο η ΠΟΣ  προκηρύσει την 3 ημερη απεργία στις 23 24,25 Μαρτίου (ΠΟΣ) ενώ το σωματείο μας , όπως γράψαμε και χτες προκηρύσει στάση εργασίας για τις 26,27,28 κ 29 Μαρτίου στις εμπορικές αμαξοστοιχίες και για τις ώρες 22.00 - 06.00.
Παράλληλα κατατέθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα απο τον Νομικό Σύμβουλο της Ομοσπονδίας για το πάγωμα της εφαρμογής του μισθολογίου.
Δημοσιεύουμε το εξώδικο της ΠΕΠΕ >ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ


Της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), που εδρεύει στον Πειραιά, οδός Ομηρίδου Σκυλίτση 19 και εκπροσωπείται νόμιμα

 Π Ρ Ο Σ

Την «ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καρόλου 1-3 και εκπροσωπείται νόμιμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ


1.      Υπουργό  Οικονομικών – κ. Γιάννη Στουρνάρα, (Νίκης 5-7, Σύνταγμα).
2.      Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Κωστή Χατζηδάκη, (Αναστάσεως 2 & Τσιγάντε, Παπάγου).
  1. Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – κ. Ι. Βρούτση, (Πειραιώς 40, Αθήνα).
  2. ΟΜΕΔ – (Πλ.Βικτωρίας 7, Αθήνα).


-------------------------------

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), στη συνεδρίασή του στις 14 Μαρτίου 2013, αποφάσισε την κήρυξη και πραγματοποίηση 8ωρων επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας στα εμπορικά τραίνα  στις 26, 27, 28 και 29 Μαρτίου  2013 (από ώρα 22,00 της 26.3.2013 έως την 06,00 της 29.3.2013), όλων των μελών του Σωματείου μας.

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι: α) η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και β) η εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για τις υπερωρίες, τη  νυχτερινή εργασία και την απασχόληση τις Κυριακές και αργίες.

Για τα θέματα αυτά ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν. 2224/94, σας καλούμε σε δημόσιο διάλογο στον ΟΜΕΔ (Πλ.Βικτωρίας 7) την Πέμπτη 21.3.2013 και ώρα 12,00 π.μ.

------
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΜΕΔ, προς γνώση τους και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντάς την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.


Αθήνα 14 Μαρτίου 2013

                     Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας


       ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ   ΤΟΥΡΛΗΣ           ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ                        
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου