Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Κάλεσμα της Γραμματείας Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ


Η Γραμματεία Σιδηροδρομικών του ΠΑΜΕ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει: «Η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και των ΣΣΕ είναι απαίτηση του κεφαλαίου και των μονοπωλίων. Η τρικομματική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες σφαγιάζουν τους μισθούς των εργαζομένων και ισοπεδώνουν τις ζωές μας. Η διεκδίκηση ΣΣΕ πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων σε όλους τους κλάδους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών καλεί όλους τους σιδηροδρομικούς να
συμμετάσχουν στις 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις 23-24-25 Μάρτη.

Διεκδικούμε:

- Κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.
- Καταβολή του ανθυγιεινού και επικίνδυνου επιδόματος.
- Επιστροφή των κλεμμένων από τα ασφαλιστικά μας ταμεία.
- Μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο τρένο και στα ΜΜΜ.
- Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων, των ΑΜΕΑ, των φοιτητών κ.ά.
- Καμιά ιδιωτικοποίηση σε ΟΣΕ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΕΕΣΤΥ.
- Δημόσιος σιδηρόδρομος που να υπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

Η ανατροπή αυτών των αντεργατικών πολιτικών είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Απαιτείται ενιαίο μέτωπο με καθαρό ταξικό προσανατολισμό που θα δίνει προοπτική για την επόμενη μέρα. Στη συγκρότηση αυτού του λαϊκού -εργατικού μετώπου δεν έχουν θέση συμβιβασμοί και αυταπάτες.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο με γενικές συνελεύσεις να οργανώσουν την κλιμάκωση του αγώνα. Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υπογραφής ΣΣΕ, την πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική συνολικότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου