Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σε κινητοποιήσεις διαρκείας και οι Πορτογάλοι για ΣΣΕ !

Οι κινητοποιήσεις διαδέχονται η μια την άλλη σε όλη την Πορτογαλία.
«Είναι μια εβδομάδα που κινητοποιούμαστε για να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, για να ζητήσουμε αύξηση των μισθών, την τήρηση όσων έχουν συμφωνηθεί με τις επιχειρήσεις, εναντίον της μείωσης των πληρωμών, της αύξησης των υπερωριών, της επίθεσης στα δικαιώματα των εργαζομένων», ανέφερε ανακοίνωση του συνδικάτου των σιδηροδρομικών ! 


Το κίνημα διαμαρτυρίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών βρίσκεται στο αποκορύφωμά του στο πλαίσιο μιας σειράς απεργιακών κινητοποιήσεων που άρχισαν τη Δευτέρα και στις οποίες κάλεσε η FECTRANS και πρόκειται να τερματιστούν το Σάββατο.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο στην Πορτογαλία παρέλυσε , λόγω της απεργιακής κινητοποίησης των Πορτογαλικών Σιδηροδρόμων (CP), στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς σε όλη τη χώρα αυτήν την εβδομάδα.

«Η συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην απεργία ήταν σχεδόν πλήρης», δήλωσε ο Ζουζέ Μανουέλ Ολιβέιρα, συντονιστής στην Συνομοσπονδία Συνδικάτων των Εργαζομένων στις Μεταφορές και τις Συγκοινωνίες (FECTRANS) στο πρακτορείο ειδήσεων Lusa.

«Το σύνολο των εκδοτηρίων εισιτηρίων παρέμεινε κλειστό και μόλις έξι τρένα κυκλοφόρησαν, στο πλαίσιο κάποιων ελάχιστων δρομολογίων, ώστε να παρασχεθεί μια ελάχιστη δυνατή υπηρεσία στους ταξιδιώτες», πρόσθεσε. Αντίθετα, η κίνηση των εμπορευματικών συρμών παρέλυσε πλήρως. «Δεν κινήθηκε κανένα τρένο», σύμφωνα με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου