Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανακοίνωση ΠΟΣ για ΣΣΕ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών επικοινωνεί μαζί σας προκειμένου να ενημερωθούν όλοι για την πορεία των διαπραγματεύσεων για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

        Με την ψήφιση του νόμου 4093 με τον οποίο επεκτείνεται η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ, η Κυβέρνηση προχώρησε στην ολοκληρωτική ισοπέδωση  των συνθηκών εργασίας  και της ιδιαιτερότητας  κάθε επαγγελματικής ομάδας. Φυσικά αυτή η
ισοπέδωση γίνεται με τη συμπίεση των μισθών προς τα κάτω όχι μόνο στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα αλλά και στον ιδιωτικό.
        Κάτω απ’ αυτές τις δυσμενείς συνθήκες η Π.Ο.Σ. απέστειλε εξώδικο, καλώντας τις Διοικήσεις σε άμεση διαπραγμάτευση για τη Σ.Σ.Ε. Στην προτελευταία συνάντηση κατά την οποία ζητήθηκε από τις Διοικήσεις η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων, το Προεδρείο της Π.Ο.Σ., χωρίς να απεμπολεί το δικαίωμα για το μισθολογικό σύστημα που καθιερώθηκε με τη Σ.Σ.Ε. του 2011, κατέθεσε τις ακόλουθες προτάσεις:

α) Απορρίπτουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το ενιαίο μισθολόγιο που οδηγεί σε περαιτέρω μισθολογικη εξαθλίωση, ούτε δεχόμαστε την καταχρηστική και παράνομη εγκύκλιο του υπουργείου οικονομικών που προσθέτει τις μειώσεις των νόμων 4024 και 4093 οδηγώντας σε μειώσεις πολύ πάνω απο 25%.

β) Αλλαγή του απαιτούμενου χρόνου ένταξης στα μισθολογικά κλιμάκια προκειμένου να γίνεται σύμφωνα με τον ελάχιστο χρόνο που απαιτείται για τους νεοπροσλαμβανόμενους.

γ) Συνέχιση της καταβολής του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας για όσους το ελάμβαναν μέχρι του ποσού που ορίζει ο νόμος.

δ)  Συνέχιση της καταβολής του επιδόματος θέσης, ευθύνης, τήρησης δρομολογίων  για όσους το ελάμβαναν μέχρι σήμερα.

ε) Καθιέρωση ποσού ειδικής ασφαλιστικής διαφοράς για τους σιδηροδρομικούς με την οποία θα αίρεται η κατάφωρη αδικία των συναδέλφων έναντι των υπολοίπων εργαζομένων στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα σε σχέση με τις διαφορές στις ασφαλιστικές εισφορές και τις καθαρές αποδοχές.

στ) Καταβολή των δευτερευουσών απολαβών σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία.

          ζ) Θεσμικού χαρακτήρα αιτήματα που βελτιώνουν την καθημερινότητα μας.
        
  Η προσπάθειά μας  ήταν  να ξεπεραστούν οι  φραγμοί και οι περιορισμοί  που βάζει ο νόμος 4093 με στόχο τη μέγιστη δυνατή διαφύλαξη του ήδη μειωμένου εισοδήματος όλων μας και η διερεύνηση των προθέσεων της κυβέρνησης και των διοικήσεων.

          Οι Διοικήσεις επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν σ’ αυτές τις προτάσεις και ζήτησαν τον απαραίτητο χρόνο για να συνεννοηθούν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.  
Στην τελευταία συνάντηση μας απάντησαν αρνητικά σε όλες τις προτάσεις μας εκτός από την περίπτωση των ασφαλιστικών διαφορών χαρακτηρίζοντας την πρότασή μας δίκαιο αίτημα και για το οποίο θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες  που απαιτούνται χωρίς ωστόσο να δεσμεύονται για την επίλυσή του.

        Μετά από αυτή την εξέλιξη, το Προεδρείο θεώρησε σκόπιμο να διακόψει τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι και να συναποφασίσουμε για τον τρόπο αντίδρασής μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

        Η «απέναντι πλευρά» συμπεριλαμβανομένων των Διοικήσεων αλλά και της πολιτικής ηγεσίας φαίνεται αποφασισμένη να εφαρμόσει το νόμο, εξαθλιώνοντας τους σιδηροδρομικούς  με τις αλλεπάλληλες περικοπές στους μισθούς.
Γνωρίζουμε ότι όλη η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται, αλλά αυτό που συμβαίνει στον σιδηρόδρομο είναι πρωτόγνωρο.
 Η διαφύλαξη του μισθού μας, δεν μπορεί να γίνει ούτε με εξορκισμούς, ούτε με ευχολόγια.
Απαιτεί τακτική, στρατηγική και δράση.
Κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα.
Αυτή τη φορά μπορούμε να έχουμε μαζί μας και την κοινωνία.
Τα αιτήματά μας είναι δίκαια.
Παρ’ ότι υπάρχει αυτό που εμείς αποκαλούμε σιδηροδρομική ιδιαιτερότητα, δεν στεκόμαστε σ’ αυτό. Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση  και όχι ιδιαίτερη αντιμετώπιση. 

Η Π.Ο.Σ. θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε όλο το δίκτυο για να ενημερώσει  όλους τους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου