Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Αναβίωση της εθνικής επιτροπής για την εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics


metaforespress.gr
Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος 

«Έπεσαν» οι υπογραφές για την συγκρότηση επιτροπής που στόχο έχει τον καθορισμό Εθνικής Στρατηγικής της Εφοδιαστικής Αλυσίδας (Logistics).

Tης Βάσως Βεγιάζη
Πρόεδρος της επιτροπής ορίστηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Θανάσης Ζηλιασκόπουλος (φωτο), ο οποίος θα συνεπικουρείται από στελέχη της εν λόγω αγοράς, όπως οι Ιωάννης Σαραντίτης (Sarmed), Ανέστης Παρταλίδης (Trade Logistics), Σπυρίδων Κυρούσης (ΑΒ Βασιλόπουλος), Ανδρέας Λουκάκης (VIEXAL) και Ιωάννης Γιαρέντης (Πέτρος Πετρόπουλος).
Ο υπουργός Υποδομών, Κωστής Χατζηδάκης είχε προχωρήσει στη δημιουργία ανάλογης επιτροπής τον Ιούνιο του 2008, με τον κ. Δημήτρη Βαμβακόπουλο (γενικό διευθυντή Εμπορευμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ) να ορίζεται πρόεδρός της.
Έργο της νέας επιτροπής αποτελεί η διερεύνηση, εισήγηση και κατάρτιση προτάσεων που εστιάζουν στα σύγχρονα και σημαντικά θέματα Logistics, αλλά και στο πλαίσιο μίας εθνικής στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα.
Αναλυτικότερα, το έργο της επιτροπής θα εστιάσει στη:
α) Διατύπωση προτάσεων για περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων υποδομών και βελτίωση των μεταφορών, με έμφαση στην προώθηση σημαντικών έργων υποδομής σε σιδηροδρομικούς και οδικούς άξονες, ώστε να μεγιστοποιούνται τα οφέλη για την εφοδιαστική αλυσίδα.
β) Διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση και χωροθέτηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, με έμφαση στην απλοποίηση των διαδικασιών, τη βελτίωση του υφιστάμενου πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία εμπορευματικών κέντρων και τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων δομών επιχειρησιακών πάρκων.
γ) Δρομολόγηση πρωτοβουλιών, με διάρκεια και προοπτική, για τη βελτίωση της οργάνωσης της εφοδιαστικής αλυσίδας και υψηλότερη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο τη μείωση του κόστους ανά μονάδα προϊόντος και κατ’ επέκταση την ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
δ) Εξέταση κινήτρων για επενδύσεις σε καινοτόμες και «πράσινες» δράσεις στον τομέα των Logistics.
Στελέχη της αγοράς συνθέτουν την επιτροπή
Στην επιτροπή συμμετέχουν ειδικοί σε θέματα εμπορευματικών και συνδυασμένων μεταφορών και εκπρόσωποι του κλάδου για να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Θα καλούνται κατά περίπτωση εμπειρογνώμονες και ειδικοί για τα εξεταζόμενα θέματα, οι οποίοι θα εκπροσωπούν τα συναρμόδια υπουργεία.
Θα καλούνται, επίσης, εκπρόσωποι φορέων που συμμετέχουν ή όχι μονίμως στην Επιτροπή, αναλόγως με το θέμα κάθε συνεδρίασης.
Παράλληλα, η επιτροπή θα συνεργαστεί με την World Bank (Παγκόσμια Τράπεζα) με στόχο τον εντοπισμό ελλείψεων και προβλημάτων στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και την πρόταση πιθανών λύσεων.
Στόχος είναι η βελτίωση της θέσης της χώρας μας σε ειδική έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για τα logistics.
Την επιτροπή θα απαρτίζουν οι:
-        Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΤΡΑΙΝΟΣΕ
-    Μιλτιάδης Προβατάς, Προϊστάμενος του τμήματος σιδηροδρομικών και συνδυασμένων μεταφορών του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
-      Δήμητρα Ξυνού, υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
-        Σεραφείμ Κάπρος, Αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου
-   Βασίλειος Μπαρμπαγιάννης, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Διεθνούς Διαμεταφοράς και Επιχειρήσεων Logistics Ελλάδος
-        Ιωάννης Σιαμάς, Πανελλήνια Ένωση επιχειρήσεων Διαμεταφοράς
-       Σωτήριος Τριχάς, Ελληνική Εταιρεία Logistics
-       Πέτρος Σκουληκίδης, Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών
-       Γεώργιος Μπίκας, εκπρόσωπος Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος
-      Γεώργιος Ξηρογιάννης, Senior advisor στον τομέα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Υποδομών έχει προκηρύξει διαγωνισμό για την επιλογή τεχνικού συμβούλου, ο οποίος θα υποστηρίξει την επεξεργασία ενός σύγχρονου νομοθετικού πλαισίου και στρατηγικού σχεδιασμού για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου