Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιστολές ΠΟΣ για προαγωγές στον ΟΣΕ και ΣΔΙΤ

Κύριοι,
Πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος είναι η σταθερή και μόνιμη κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας, σε όλη την ιεραρχική βαθμίδα. Θέση για την οποία σας έχουμε ενημερώσει εγγράφως, καθώς αποτελούσε προϋπόθεση για
την υπογραφή της Σ.Σ.Ε. Έχει περιγραφεί επίσης και στα υπομνήματά μας προς το ΥΠΜΕ, τα οποία σας έχουν κοινοποιηθεί.
Κατά τις συναντήσεις μας, ενώ μας έχετε εκφράσει την άποψη ότι θα προχωρήσετε σε διορθώσεις ή και τροποποιήσεις του υπάρχοντος Οργανογράμματος και πριν ενημερώσετε γι΄αυτές, εκδίδετε έγγραφο - το οποίο διέρρευσε -  και προωθούσε τη διαδικασία των προαγωγών.
Θεωρούμε οξύμωρο να προωθούνται οι προαγωγές και να έπονται οι όποιες διορθώσεις ή τροποποιήσεις του Οργανογράμματος που θα έχει ως αποτέλεσμα νέο κύκλο προαγωγών και αναστάτωση στη λειτουργία του Οργανισμού σε μία τόσο ευαίσθητη περίοδο.
Ως εκ τούτου ζητάμε, εάν προτίθεστε να επιφέρετε τροποποιήσεις στο Οργανόγραμμα, θα πρέπει αυτές να προηγηθούν μετά από διαβούλευση με την Π.Ο.Σ. και κατόπιν να προωθηθεί η διαδικασία των προαγωγών με σημείο εκκίνησης τις ανώτερες βαθμίδες των Διευθυντών και μετέπειτα των Προϊσταμένων και υπολοίπων  ιεραρχικών θέσεων.

Για το θέμα των ΣΔΙΤ

Κύριε Πρόεδρε,

Όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΟΣΕ στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου το 6ο θέμα αφορά τη «διαδικασία συντήρησης της υποδομής» και εισηγείστε να πραγματοποιηθεί με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.
Το ίδιο θέμα είχατε φέρει και στο προηγούμενο Δ.Σ. προ μίας περίπου εβδομάδας, ως έκτακτο, το οποίο δεν συζητήθηκε μετά την αντίδραση του εκπροσώπου των εργαζομένων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών εκφράζει την αντίθεσή της τόσο για τη διαδικασία που ακολουθείτε να αποφασίζετε χωρίς καμία ενημέρωση για τόσο σοβαρά ζητήματα, καθώς στις συναντήσεις μας εκφράζετε εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις, όσο και για την ουσία του ζητήματος που πέραν της ιδιωτικοποίησης που προωθείται, στην οποία εμείς διαφωνούμε, εν δυνάμει θέτει σε κίνδυνο το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων.
Κατόπιν τούτων, ζητάμε την απόσυρση του θέματος από τη σημερινή συνεδρίαση και είμαστε στη διάθεσή σας για διαβούλευση επί του συγκεκριμένου θέματος. 
Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε άμεσα, διαφυλάττοντας τα συμφέροντα των Σιδηροδρομικών των οποίων εκπροσωπούμε. 



   Ο Πρόεδρος                                              Ο Γενικός Γραμματέας

            ΠΑΝ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ                            ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου