Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση απο ΡΙ.Κ.ΣΙ για τις εκλογές στον Λαρισαϊκό

Με τις αρχαιρεσίες στο Σ.Σ.Β.Ε. και στο Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ και την εκλογή αντιπροσώπων για το επόμενο Συνέδριο της ΠΟΣ, ολοκληρώθηκε ένας ακόμη τριετής κύκλος στο σ.κ. των σιδηροδρομικών.
Οι εκλογές διεξήχθησαν μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο τόσο
για το σύνολο των εργαζομένων, όσο και για τους σιδηροδρομικούς. Τόσο για όλη την κοινωνία όσο και για το σιδηρόδρομο ο οποίος αγγίζει τη διάλυση του, ως δημόσια κοινωνική υπηρεσία. 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δε συνεχίζει απλώς το αντισιδηροδρομικό έργο των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ., αλλά προχωράει και παραπέρα. Ιδιωτικοποιεί και τα τελευταία φιλέτα του ΟΣΕ και απογυμνώνει τους σιδηροδρομικούς από οποιοδήποτε εργασιακό δικαίωμα είχαν.
Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα τους σιδηροδρομικούς για το επικίνδυνο παιχνίδι των κυβερνητικών και εργοδοτικών παρατάξεων (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ, ΔΙΚΤΥΟ) οι οποίες είχαν εγκαταλείψει τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, χάριν του "μύθου της ΣΣΕ" η οποία θα προστάτευε τους σιδηροδρομικούς. Η υποταγή τους στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τα μικροπροσωπικά οφέλη και τα "επιδοματάκια" κυριάρχησαν, παρασέρνοντας και τους σιδηροδρομικούς στο κυνήγι τους.
Η υποσχεσιολογία, οι "προαγωγές", τα δάνεια και τα βοηθήματα κυριάρχησαν, έναντι των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι σιδηροδρομικοί. Καμία κουβέντα για όλα αυτά, προκειμένου να μη διαταραχθεί το «καλό κλίμα» των εκλογών. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ανακοινώσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης, βγήκαν μετά τις εκλογές!!!
Οι υπηρεσιακοί παράγοντες είτε ανήκαν στην ΠΑΣΚ είτε στη ΔΑΚΕ είτε στο ΔΙΚΤΥΟ, έπαιξαν σοβαρό ρόλο στις εκλογές. Ακόμη και ο Πρόεδρος του ΟΣΕ, επιστρατεύτηκε και συνοδεία συνδικαλιστών του ΔΙΚΤΥΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε παραμονές των εκλογών στη Λαμία, υποσχόμενος "λαγούς με πετραχήλια"!!! Λίγες ημέρες μετά όμως, η κυβέρνηση προσγείωσε τους σιδηροδρομικούς ανώμαλα και βίαια στην πραγματικότητα.
Κυρίως λόγω της ανασφάλειας που επικρατεί, οι σιδηροδρομικοί επέλεξαν τις δυνάμεις του κυβερνητικού "τρικομματισμού", που όλο το προηγούμενο διάστημα διαγωνίστηκαν για το ποια θα πάρει τη μεγαλύτερη καρέκλα, αδιαφορώντας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα των σιδηροδρομικών και του σιδηροδρόμου. Ακόμη και "φαντάσματα" του παρελθόντος επιστρατεύτηκαν, αρκεί να μην ψήφιζαν οι συνάδελφοι τη ΡΙ.Κ.ΣΙ!!!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ 2013

  ΠΑΡΑΤΑΞΗ     2013 (%)     2016(%) 2016 (ΨΗΦΟΙ)    ΔΙΑΦΟΡΑ
ΠΑΣΚ *     31,54      35,64        180      + 4,1
ΔΑΚΕ *     28,45      29,90        151      +1,45
ΔΕΣΚ     21,69      16,43          83      - 5,26
ΔΙΚΤΥΟ     18,30     13,46         68      - 4,84
ΡΙ.Κ.ΣΙ **        0      4,55         23        0

  *  Οι 2 παρατάξεις χρησιμοποιούν στο Σ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΪΚΟ άλλο όνομα.
** Οι υποψήφιοι με τη ΡΙ.Κ.ΣΙ, στις εκλογές του 2013 συμμετείχαν στην παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, από την οποία αποχώρησαν μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τη μετάλλαξη της.

Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ, η συμμαχία που συστήσαμε λίγο πριν τις εκλογές, δεν κατάφερε να κερδίσει την εκπροσώπηση της στο σωματείο και την ΠΟΣ. 
Ίσως γιατί δε δώσαμε υποσχέσεις για ταξίματα, δάνεια, προαγωγές …
Ίσως γιατί δεν έχουμε Προέδρους, Συμβούλους, Διευθυντές και Αρχιμηχανικούς να «παρέμβουν» για μας …
Ίσως γιατί δεν πείσαμε ότι είμαστε κατάλληλοι να τους εκπροσωπήσουμε στους σκληρούς αγώνες που έρχονται …
Ίσως γιατί, η μέχρι τώρα παρουσία μας δεν ήταν αρκετή για να μας εμπιστευθούν ξανά …
Πιθανώς, οι 3 κυβερνητικές και εργοδοτικές παρατάξεις (ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και ΔΙΚΤΥΟ) είναι πιο κατάλληλες από εμάς!!!

Όμως, η  ΡΙ.Κ.ΣΙ. δεν ιδρύθηκε μόνο γι αυτές τις εκλογές.
 Έγινε για  να μείνει!!!

Σε αυτήν συμμετέχουν:
Σιδηροδρομικοί που ήταν, είναι και θα είναι, στην πρώτη γραμμή του αγώνα για αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και ελεύθερη βούληση στην κοινωνία, στην πρώτη γραμμή για ενιαίο και δημόσιο σιδηρόδρομο στην υπηρεσία της κοινωνίας.
Σιδηροδρομικοί που ακολούθησαν το δύσκολο δρόμο της ρήξης, για να μην εγκαταλείψουν τις αρχές τους και τους συναδέλφους.
Σιδηροδρομικοί που αντιστάθηκαν στις σειρήνες του κυβερνητισμού και της εξουσίας, ακολουθώντας το ριζοσπαστικό, ταξικό και αγωνιστικό συνδικαλιστικό κίνημα.
Σιδηροδρομικοί που δεν σταματούν να ψάχνουν νέους δρόμους και τρόπους, κόντρα στα παραμύθια της «συνοχής» και της «κοινωνικής ειρήνης», κόντρα στη στείρα «εκπροσώπηση». Νέους δρόμους και τρόπους που θα αποφασίζουμε και θα δρούμε οι ίδιοι για ότι μας αφορά.

Σε αυτό το δρόμο θα παραμείνουμε, παίρνοντας και τις ανάλογες πρωτοβουλίες.

ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ 
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου