Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η Γαλλία. Κινητοποιήσεις από εργαζόμενους σε σιδηρόδρομο, λιμάνια και οδηγούς φορτηγών

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η Γαλλία, με τους εργαζόμενους στο σιδηρόδρομο και τα λιμάνια να απέχουν από τα πόστα τους, περιορίζοντας στο μισό την κυκλοφορία των τρένων και οδηγώντας στη ματαίωση δρομολογίων οχηματαγωγών προς τη Βρετανία.

Τα συνδικάτα προσπαθούν να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ να οπισθοχωρήσει στο θέμα των μεταρρυθμίσεων στην εργατική νομοθεσία.

Σύμφωνα με το Reuters, ύστερα από εβδομάδες διαμαρτυριών, κατά τις οποίες τραυματίσθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτών, οι αστυνομικοί σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν μια δική τους διαδήλωση για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους για τις εντάσεις που τους δημιουργούν οι σχεδόν καθημερινές συγκρούσεις με συμμορίες βίαιων νέων οι οποίοι κινούνται στο περιθώριο του αντιμετ
Οι απεργίες στους σιδηροδρόμους, που θα συνεχισθούν ως το πρωί της 20ης Μαΐου, περιόρισαν τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών υψηλής ταχύτητας και inter-city 40 - 50%, ενώ προκάλεσαν επίσης μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές και προαστιακές γραμμές, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Γαλλικοί Σιδηρόδρομοι (SNCF).

Στον αντίποδα, η εταιρεία οχηματαγωγών Brittany Ferries ανακοίνωσε μαζικές ακυρώσεις δρομολογίων ανάμεσα στη Βρετανία και τη βόρεια Γαλλία, εξαιτίας της συμμετοχής των λιμενεργατών στην απεργιακή κινητοποίηση.

Επίσης, οι οδηγοί φορτηγών συνεχίζουν τους αποκλεισμούς οδών, με στόχο τη διακοπή του ανεφοδιασμού αποθηκών διανομής καυσίμων και τροφίμων.

Η κινητοποίηση διεξάγεται εναντίον μιας εκ των κορυφαίων μεταρρυθμίσεων του Ολάντ έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, αλλαγές στη νομοθεσία που έχουν στόχο να καταστήσουν ευκολότερο για τους εργοδότες να προσλαμβάνουν και να απολύουν προσωπικό και να επιλέγουν να μην συμμορφώνονται προς τους εθνικούς κανόνες που ευνοούν τις συλλογικές συμβάσεις.

metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου