Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Επιστολή Βαγγέλη Ευθύμερου, ,μέλος ΔΣ ΠΕΣΟΣΕ

Συνάδελφοι-ες , σε όλο τον ΟΣΕ και τις εταιρείες του.
Μετά από 6 χρόνια μνημονιακής επιδρομής φτάσαμε στο σημείο να μην ξέρουμε αύριο τι μας ξημερώνει. Γι'αυτό το λόγο θέλω να εκφράσω την πλήρη
απογοήτευση μου και αντίθεση μου σε ότι συμβαίνει. Άλλα μας υποσχέθηκαν, άλλα ψηφίσαμε  (ΌΧΙ στο δημοψηφισμα) που κατεληξε ΝΑΙ σε όλα.
Όλοι μαζί ψήφισαν τα μνημόνια  (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) και ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον. Αυτός που υποφέρει τελικά είναι μόνο ο λαός.
Στον κατάλογο προχθές με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή για ψήφιση βρέθηκε ο ΟΣΕ  και τα υπόλοιπα ΜΜΜ. 
Μετά απ'αυτό, αντί η ΠΟΣ να ανέβει στα κάγκελα και να εξαγγείλει απεργία μαζί με τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, αποφάσισε ΌΧΙ στην απεργία με την δικαιολογία ότι θα ταλαιπωρηθεί το επιβατικί κοινό (λες και το επιβατικό κοινό, συμφωνεί με αυτά τα αντιλαικά μέτρα) και επίσης ότι οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν ενεργά σε κινητοποιήσεις. 
Συνάδελφοι, αυτά είναι τα πρόσωπα που μας  έφεραν σ'αυτό  το χάλι και τα όποια ξαναβγήκαν έξω από το καβούκι τους μετά τις τελευταίες εκλογές των σωματείων σε όλες τις περιφέρειες. Προτεραιότητα τους δεν είναι ο εργαζόμενος αλλά η καρέκλα τους.
Όταν αύριο θα χάσουμε την δουλειά μας και θα προστεθούμε  στον μακρύ κατάλογο των ανέργων, οι κύριοι της ΠΟΣ το μόνο που ξέρουν να κάνουν τα τελευταία χρόνια  είναι  να είναι δεκανίκια της ΓΣΕΕ.
Το μέλλον όλων μας, συνάδελφοι, είναι αβέβαιο και θα πρέπει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ να αγωνιστεί για τα δικαιώματα του και να μην δίνει το δικαίωμα σε άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Αύριο στις 17.00 ΟΛΟΙ  πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρόν στο Σύνταγμα και να πούμε ΌΧΙ σε όλα αυτά τα αντιλαικά και εξοντωτικά μέτρα.

ΕΥΘΥΜΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΣΤΑΘΜΑΡΧΗΣ 
ΜΕΛΟΣ Δ/Σ της ΠΕΣΟΣΕ

1 σχόλιο:

  1. Το γελοίο είναι ότι οι σημαιοφόροι του ΝΑΙ σκούζουν κατά των μέτρων, λέγοντας ότι αυτοί θα τα έπαιρναν πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά!
    Και ποιός να κατέβει στο Σύνταγμα όταν τον καλεί η ΓΣΕΕ των Παναγόπουλου και Κιουτσούκη, επίσης του ΝΑΙ. Στην Ομόνοια του ΠΑΜΕ πως να πάει κανείς χωρίς μετρό; Νομίζετε ότι έχουν όλοι δυνατότητα ιδιωτικής αυτοκίνησης; Εκτός κι αν σκόπιμα δεν λειτούργησε, αντίθετα με κάθε άλλη φορά που υπήρχε γενική απεργία, που λειτουργούσε τις ώρες των διαδηλώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή