Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Χ.Σπίρτζης : Πρόθεση μας να τελειώνουμε με τις εργολαβίες καθαρισμού (video)

To στέκι της έλξης στηρίζει τον αγώνα των καθαριστριών στην ΟΣΥ και καλεί την πολιτική ηγεσία να κάνει πράξη τις σημερινές δηλώσεις της.
Οι εργολάβοι καταστρατηγούν τη εργασιακή νομοθεσία  δήλωσε ο υπουργός υποδομών, μεταφορών και δικτύων Χρήστος Σπίρτζης στην ΕΡΤ, για το θέμα των απλήρωτων καθαριστριών στα λεωφορεία και υποσχέθηκε ότι
και στις δημόσιες συγκοινωνίες θα εφαρμοστεί αυτό που γίνεται στα νοσοκομεία, δηλαδή, ατομικές συμβάσεις, με πλήρη δικαιώματα και στις αστικές μεταφορές. 
Επικρίνοντας το υπάρχον σύστημα δήλωσε ότι "ακόμα και αν η διοίκηση ενός φορέα κάνει αυτά που προβλέπονται δεν υπάρχει καμία διασφάλιση για τους εργαζόμενους του καθαρισμού και αυτό είναι συνέπεια του ξηλώματος του εργασιακού πλαισίου που έγινε τόσα χρόνια".

Εξήγησε μάλιστα το πως οι εργολάβοι καταστρατηγούν την εργασιακή νομοθεσία πατώντας στην σύμβαση που έχουν υπογράψει. "Γίνεται διαγωνισμός δίνει μια εταιρεία μια τιμή για να πάρει το έργο, είτε στην καθαριότητα, είτε στη φύλαξη. Αυτή η τιμή περιλαμβάνει τις αμοιβές του προσωπικού αλλά για να έχει κέρδος ο εργολάβος δεν δίνει αυτές τις τιμές οπότε καταστρατηγεί τη νομοθεσία, δεν πληρώνει τους εργαζόμενους κ.α."

Ενώ πρόσθεσε ότι με δική του εντολή η διοίκηση της ΟΣΥ ζητάει τις ασφαλιστικές ενημερότητες, παρακολουθεί αν γίνεται ποιοτικά το έργο –άρα καθαρά λεωφορεία- ωστόσο «αν ο εργολάβος εκβιάζει τις καθαρίστριες να υπογράφουν ότι έχουν πάρει το μισθό τους ενώ δεν τον έχουν πάρει…» είναι άλλο θέμα.

Οι εργολάβοι βασίζονται στη σύμβαση που έχουν ήδη υπογραφεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΟΣΥ και το πρόβλημα είναι ότι οι συμβάσεις αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν γιατί ο ελληνικός λαός θα κληθεί να πληρώσει τις ρήτρες μη τήρησής τους.

Όπως είπε ότι θα υπάρξει διευθέτηση του ζητήματος όπως γίνεται και στα νοσοκομεία, δηλαδή να συναφθούν ατομικές συμβάσεις με τους εργαζόμενους με πλήρη δικαιώματα σύμφωνες με το υπάρχον εργασιακό πλαίσιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου