Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Επιτέλους συμμάζεμα στα οικονομικά της ΠΕΠΕ

Σοβαρό συμμάζεμα πλέον έχουμε στα οικονομικά του Σωματείου μας μετά την σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ στην Θεσσαλονίκη.

Και αυτό γιατί
τηρώντας την δημόσια δέσμευση του ο Πρόεδρος του Σωματείου κατέθεσε πρόταση σοβαρού εξορθολογισμού των δαπανών (παρόμοια με αυτήν που το καλοκαίρι είχαν απορρίψει η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ-πλέον του 50%) αναλύοντας και την οικονομική κατάσταση του Ταμείου.

Μάλιστα αναφέρθηκε σε Σωματείο που πρόσφατα ζήτησε- και έλαβε- οικονομική ενίσχυση απο την ΠΟΣ τονίζοντας πως αυτό δεν πρέπει ποτέ να συμβεί στο Σωματείο μας.
Η ΔΑΚΕ -δεδομένης και της κατάστασης-ταυτίστηκε με την πρόταση, ωστόσο η αντιπρόταση της ΠΑΣΚ έδωσε την - πλειοψηφική-λύση!
Η ΠΑΣΚ βλέποντας το αδιέξοδο μετά την περυσινή απόρριψη της πρότασης της +ΣυνΕξέλιξης, πρότεινε για ένα χρόνο να σταματήσει κάθε είδους αποζημίωση στα μέλη του ΔΣ ,ακόμα και αυτή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων,πρόταση που έγινε άμεσα δεκτή απο την +ΣυνΕξέλιξη και έτσι με 7 ψήφους απο σήμερα και για ένα χρόνο σταματά κάθε είδους καταβολή προς τα μέλη του ΔΣ. 
Επίσης η ΔΑΚΕ έθεσε θέμα για την εκπροσώπηση στην ALE μόνο απο τον Πρόεδρο του Σωματείου για να λάβει την απάντηση ότι αφενός δεν υπήρχαν χρήματα,αφετέρου αυτό προβλέπετε απο το Καταστατικό της ALE στις συνεδριάσεις της οποίας συμμετέχουν οι Πρόεδροι των Σωματείων.

Αν όλα πάνε καλά η ΠΕΠΕ θα διοργανώσει την συνεδρίαση της ALE τον Σεπτέμβρη του 2017.
Μέχρι τότε θα εκπροσωπείτε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου, τα έξοδα μετακίνησης του οποίου άλλωστε καλύπτονται απο την ALE.

Για την ιστορία ο οικονομικός απολογισμός της ΠΕΠΕ και ο οικονομικός προυπολογισμός εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ η εξελεγκτική επιτροπή απάλλαξε το ΔΣ για την χρήση του 2015.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου