Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση Αυτόνομη Συνδικαλιστικής Συνεργασίας

Συνάδελφοι,
   Οι εκλογές του Σ.Σ. Λαρισαϊκός  που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες έκλεισαν τον κύκλο των εκλογών στα σιδηροδρομικά σωματεία. Στις εκλογές αυτές ο συνδυασμός μας Αυτόνομη Συνδικαλιστική Συνεργασία Σιδηροδρομικών χάρη στην ψήφο
σας κατάλαβε την πρώτη θέση για μια ακόμη φορά. Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας  στήριξαν με την ψήφο τους αλλά και όσους στήριξαν και τίμησαν το ψηφοδέλτιο μας με τη συμμετοχή τους. Τώρα που τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά θεωρούμε ότι ανεξάρτητα ποιος ήρθε πρώτος και ποιος τελευταίος, όλοι μαζί να δώσουμε τις μάχες που απαιτούνται για να σταθεί όρθιος ο σιδηρόδρομος και οι σιδηροδρομικοί.
Συνάδελφοι,
       Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των συνδικαλιστικών εκλογών, ενεπλάκησαν σ αυτές οι Διοικήσεις των εταιρειών απροκάλυπτα υπέρ της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παράταξης. Το γελοίο του θέματος ήταν ότι οι επισκέψεις των Διοικούντων στη Λάρισα και στο Λιανοκλάδι γίνονταν με τη συνοδεία των κυβερνητικών συνδικαλιστικών στελεχών του Δικτύου ως περιοδεύων θίασος. Οι σιδηροδρομικοί όμως απέδειξαν ότι «δεν τρώνε σανό» και γύρισαν την πλάτη στο σώου που στήθηκε. Την επόμενη φορά ας είναι προσεκτικότεροι... αν και εφ όσον.
Συνάδελφοι,
         Οι ελπίδες ότι θα μπορούσε κάτι να αλλάξει στα πράγματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο και τους σιδηροδρομικούς μετά την κυβερνητική αλλαγή δυστυχώς διαψεύστηκαν οικτρά. Η Κυβέρνηση όχι μόνο συνεχίζει το πρόγραμμα των προκατόχων της, όχι μόνο ξεγράφει από το λεξιλόγιό της τον Ενιαίο Δημόσιο Σιδηρόδρομο, αλλά κάνει ότι είναι δυνατόν για να κάνει πιο εύκολη και πιο ελκυστική την πώληση των σιδηροδρομικών εταιρειών. Τελευταίο «δείγμα» η τροπολογία που καταργεί τον Κανονισμό Εργασίας στην ΕΕΣΣΤΥ, αλλά  επιπλέον συμπεριέλαβε και  τον ΟΣΕ στις εταιρείες-δίκτυα του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται.
           Αν και η κατάσταση που αφορά το μέλλον του σιδηρόδρομου και των σιδηροδρομικών πλέον κινείται σε οριακά επίπεδα, εμείς οφείλουμε να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που έχουμε για να αντιστρέψουμε αυτό το δυσοίωνο κλίμα.
Όλοι μαζί θα δώσουμε τη μεγάλη μάχη που έρχεται.


Από μας εξαρτάται το αποτέλεσμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου