Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Ειδομένη: Σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του καταυλισμού

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης που ξεκίνησε από τα ξημερώματα,απομακρύνθηκαν οι δημοσιογράφοι, πλάνα θα δοθούν μόνο στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ

 Όπως ανακοίνωσε και επίσημα η Αστυνομία:
"απολύτως ομαλά εξελίσσεται η διαδικασία μετεγκατάστασης των προσφύγων από την περιοχή της Ειδομένης. Μέχρι στιγμής έχουν αναχωρήσει 340 άτομα με έξι λεωφορεία και προορισμό οργανωμένες δομές φιλοξενίας στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας συνεχίζεται. Πλάνα και φωτογραφίες θα δοθούν από την ΕΡΤ και το ΑΠΕ".

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες έφυγαν με δυο λεωφορεία και προορισμό πρώην βιομηχανική εγκατάσταση της Σίνδου Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργήσει ως κέντρο φιλοξενίας. 

Η διαδικασία απομάκρυνσης ξεκίνησε από τις σκηνές, που βρίσκονται διάσπαρτες σε χωράφια του άτυπου καταυλισμού, προς την πλευρά του οικισμού της Ειδομένης, ενώ σταδιακά θα εξελιχθεί με κατεύθυνση τις σιδηροδρομικές γραμμές. Οι μετακινούμενοι πρόσφυγες και μετανάστες, διαχωρίζονται ανάλογα με την εθνικότητά τους.

Η πρώτη κίνηση της αστυνομίας που έχει θέσει σε κλοιό ολόκληρο το “καμπ” της Ειδομένης ήταν η απομάκρυνση των δημοσιογράφων από τον καταυλισμό και η απαγόρευση εισόδου σε αυτόν. Αρχικά οι δημοσιογράφοι απομακρύνθηκαν περίπου στα τρία χιλιόμετρα και λόγο μετά τις επτά ζητήθηκε να πάνε ακόμη πιο μακριά.

Ήδη από χθες το βράδυ, αστυνομικοί ειδοποιούσαν δημοσιογράφους και αλληλέγγυους να απομακρυνθούν από τον καταυλισμό ενόψει της επιχείρησης. Στο σημείο βρίσκονται λεωφορεία στα οποία θα επιβιβαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Χωρίς βία αλλά με...πειθώ γίνεται η εκκένωση της Ειδομένης σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουν τοπικοί παράγοντες της περιοχής, με 13 πούλμαν να περιμένουν ήδη τους πρόσφυγες και μετανάστες να επιβιβαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου