Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ήττα του Χρ. Σπίρτζη με την ένταξη των ΟΣΕ και ΟΑΣΑ στο Υπερταμείο ;

Σαφή πολιτική ήττα υπέστη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την ένταξη των αστικών συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) και της σιδηροδρομικής υποδομής (ΟΣΕ) στο υπερΤαμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Μπορεί ο υπουργός Μεταφορών να διατείνεται ότι οι
«αστικές συγκοινωνίες δεν θα ιδιωτικοποιηθούν», ωστόσο και μόνο η ένταξή τους στο υπερΤαμείο καθιστά το ενδεχόμενο αυτό ανοιχτό.

Άλλωστε, όταν οι εργαζόμενοι σε ΟΑΣΑ και ΟΣΕ αντιπρότειναν, σε κυβερνητικά στελέχη, την ένταξη στο πολυνομοσχέδιο εδαφίου, που αναφέρεται στη «διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα τους», αυτό δεν κατέστη εφικτό.

«Ο Χρ. Σπίρτζης, ο Θ. Δρίτσας και άλλοι αντιτίθενται στο μοντέλο των άκρατων αποκρατικοποιήσεων. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αντίθετοι σε άλλες μορφές αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.

Όμως, καθίσταται προφανές ότι η ένταξη των αστικών συγκοινωνιών και της σιδηροδρομικής υποδομής στο υπερΤαμείο σημαίνει ότι, εντός του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν φωνές και ασκούνται πιέσεις που υποσκέλισαν τις ενστάσεις του υπουργού Μεταφορών», σχολιάζει πολιτικός αναλυτής.  

Αναδημοσίευση απο το metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου