Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Συνάντηση Π. Ρήγα με εκπροσώπους των σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Παρουσία και εκπροσώπων της ΠΟΣ στην συνάντηση
Κατανοώντας την ανησυχία των εργαζόμενων, ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι πουθενά στο νόμο για το νέο Ταμείο δεν αναφέρεται ότι οι ΔΕΚΟ που περνούν σε αυτό θα πωληθούν, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι
δεν θα υπάρξουν απολύσεις και δεν θα γίνουν αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς. Ο Π. Ρήγας προχώρησε σε μια αναδρομή της συμφωνίας τονίζοντας ότι από πέρυσι το καλοκαίρι η κυβέρνηση κατέληξε σε μια δύσκολη συμφωνία την οποία με σκληρή διαπραγμάτευση κατάφερε να βελτιώσει σε πάρα πολλά σημεία. Υπενθύμισε ότι απαίτηση των δανειστών ήταν η έδρα του Ταμείου να βρίσκεται στο Λουξεμβούργο και σήμερα καταφέραμε το νέο Ταμείο  να εδρεύει στην Ελλάδα και να διέπεται από το ελληνικό δίκαιο. Το Νέο Ταμείο δεν θα ξεπουλά, αλλά θα αξιοποιεί την δημόσια περιουσία.

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε υπενθυμίζοντας την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση ώστε η χώρα να γυρίσει σελίδα και να ξαναμπεί στις ράγες της ανάπτυξης με κοινωνικό πρόσημο.

Επίσης, στη συνάντηση συμμετείχε και το μέλος της ΠΓ  Σκορίνης Νίκος.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν

Βουζιούρης Αλέξανδρος-ΟΣΥ
Κολυβάς Άγγελος-ΗΣΑΠ
Καραδήμας-Χάρης ΠΟΣ
Λεβέντης Θανάσης-ΠΟΣ
Μανιατάκης Ηλίας-Σ.Ε.Τ. ΤΡΑΜ
Μπιτσώρης Ευάγγελος-ΜΕΤΡΟ
Ξυδάκης Νίκος-ΗΛΠΑΠ ΟΣΥ
Παππάς Νικόλαος-ΣΕΚΕΛΜΑ
Παρασκευόπουλος Παναγιώτης-ΠΟΣ
Ραυτόπουλος Απόστολος-ΟΑΣΑ ΟΣΥ
Ρεβύθης Σπύρος-ΣΕΛΜΑ
Ρενιέρης Λευτέρης-ΗΣΑΠ
Σιορίκης Κων/νος-ΟΑΣΑ ΟΣΥ
Σκουλός Λεωνίδας-ΟΑΣΑ ΟΣΥ
Τζίνης Αθανάσιος-ΣΕΛΜΑ
Τσιμπίδης Παναγιώτης-ΗΣΑΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου