Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Βρε παιδιά ο Κούλης κ η Νέα Δημοκρατία έχει άποψη για το πολυνομοσχέδιο!!!


Πραγματικά δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι με το πως κάποιοι (ιδιαίτερα στον χώρο της έλξης) προσπαθούν να μας πείσουν για τις "αγνές" προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του νέου αρχηγού της για το πολυνομοσχέδιο,το Υπερταμείο κτλπ. Είναι άλλωστε στην φύση του Έλληνα να ξεχνά εύκολα.Ξεχνά εύκολα ότι την πενταετία 2010-2015 στην οποία είχαμε
13 μειώσεις σε συντάξεις και μειώσεις σε μισθούς πάνω απο 40%,κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο,μειώσεις μισθών εως και 35% για τους νέους κάτω των 25,κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας,αύξηση του ΦΠΑ απο 18 στο 23%,μείωση των δαπανών για τα δημόσια έργα,απολύσεις στο Δημόσιο,χιλιάδες μετατάξεις στον σιδηρόδρομο και μετά εφεδρείες. Είχαμε το PSI που κούρεψε τα αποθεματικά των Ταμείων τα οποία είχαν προηγουμένως λεηλατηθεί απο τα δομημένα ομόλογα (ΝΔ) και το Χρηματιστήριο (ΠΑΣΟΚ).

Είχαμε την ρήτρα μηδενικού ελλείματος για το εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις που μάλιστα επανέφερε στο τραπέζι ο σημερινός αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας πριν απο λίγες μόνο μέρες.
Είχαμε την δημιουργία του ΤΑΙΠΕΔ στο οποίο εκχωρήθηκαν οι μετοχές πολλών ΔΕΚΟ, μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας της χώρας και την πώληση του στην συνέχεια.
Είχαμε την Τρόικα που σήμερα ονομάζεται θεσμοί.
Για να είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι απο το 2008 που ξεκινά η κρίση τους (και όχι η δική μας κρίση) η χώρα έχει χάσει το 25% του ΑΕΠ της. Όταν σε εμπόλέμες καταστάσεις χώρες χάνουν λιγότερο απο το συνολικά παραγόμενο προϊόν.
Είναι πραγματικά απίστευτο πως η προσήλωση στο κομματικό καθήκον,η κομματική πώρωση,παρότι αύριο τα ίδια πρόσωπα βλέπουν ότι και πάλι οι εργαζόμενοι-και άρα και οι ίδιοι- θα την πληρώσουν,τους κάνει να στηρίζουν με μανία τον ....Κούλη.
Η Νέα Δημοκρατία συνάδελφοι της ΔΑΚΕ Έλξης ψήφισε το 3ο μνημόνιο μαζί με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ το περασμένο καλοκαίρι.
Τώρα θέλετε να μας πείσετε ότι διαφωνεί με τα μέτρα που ...το συνοδεύουν.
Τα ίδια κάνατε και το 2012. Κολλούσατε αφίσες του Σαμαρά και μας μιλάγατε για Ζάπεια,όταν εμείς λέγαμε ότι η ΝΔ ψηφίζει ανοικτά τους εφαρμοστικούς Νόμους.
Και μετά ήρθε ο αετός και χάσαμε 13,14ο μισθό (και πόσα άλλα).
Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτή η επιμονή σας στην στήριξη του Κούλη.Γνωριζόμαστε χρόνια άλλωστε και ξέρουμε το "πατριωτικό"σας αλλά βαθιά  κομματικό καθήκον.
Αυτό που μας ενδιαφέρει και θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας είναι ότι προσπαθείτε να πείσετε τους μηχανοδηγούς ότι αυτές οι πολιτικές είναι μονόδρομος.
ΟΧΙ δεν είναι μονόδρομος.
ΟΧΙ δεν θα δεχτούμε ποτέ ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

3 σχόλια:

  1. Ποιος ξεχνάει τον Γ.Α.Π από το ακριτικό Καστελόριζο;; που αφού πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού με το ''λεφτά υπάρχουν'' μετά μας παρέδωσε στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων;;
    Ποιος ξεχνά την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που οδήγησε στην ένδεια χιλιάδες νοικοκυριά και κατέστρεψε το μέλλον των παιδιών μας;;
    Λαός χωρίς μνήμη είναι καταδικασμένος να κάνει τα ίδια λάθη.

    Αγγελική Γιωτοπούλου-Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το να είσαι σιδηροδρομικός και να σκίζεσαι για να κυβερνήσει ο Κούλης, με τον Άδωνι και τον Βορίδη, είναι σαν να πάρεις κασμά και να γκρεμίζεις το σπίτι σου. Το ίδιο και αν υποστηρίζεις το κόμμα του Βενιζέλου, του ΓΑΠ και του Σταύρου με τους Λοβέρδο, ανεμόμυλο Θεοχάρη, Ρέππα και τους άλλους φωστήρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πραγματοποίησε τίποτα από όσα ευαγγελιζόταν, αποδείχθηκε καλός υπάλληλος, αλλά προς Θεού! Το πισωγύρισμα και το ξέπλυμα πολιτικών που μας ενοχοποίησαν και μας απαξίωσαν, στα μάτια της κοινωνίας, μας έθεσαν απέναντι στους άλλους εργαζόμενους του ιδ. τομέα, του οποίου πλέον θα αποτελούμε μέρος, είναι αυτοκτονία. Όσο τα στενά κομματικά συμφέροντα, υπερισχύουν των λαϊκών αναγκών, αλίμονό μας. Τι πιστεύουν οι κομματικοί φαντάροι; Ότι θα τους λυπηθεί ο Κούλης αν τον κάνουν τσάρο; Αυτός που εκθειάζει τις απολύσεις αυτών που προσέλαβε ο μπαμπάς και η αδερφή του; Αυτός που κοιτάει τους εργάτες αφ' υψηλού, και στραβώνει τα μούτρα του ή ο άλλος, ο δήθεν λαϊκός και δήθεν Καλαματιανός, ο κουτσαβάκης από τας Κηφισίας; Υπάρχουν κι άλλοι δρόμοι συνάδελφοι, ακόμα και πέρα από τα κόμματα, αν και με τα αποτελέσματα που είδα πρόσφατα στα σωματεία, διαπιστώνω πως το κομματικό κόλλημα είναι υπεράνω της λογικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γενιικά ως λαός διακρινόμαστε για την κοντή μας μνήμη και το έχουμε αποδείξει πολλές φορές πως ξεχνάμε εύκολα και γρήγορα. Ωστόσο δεν καταλαβαίνω μία λεπτομέρεια που βλέπω πως αναπαράγεται διαρκώς σε διάφορα blog, για τα δομημένα ομόλογα που κατέστρεψαν -όπως λέει η δημοφιλής άποψη- τα Ταμεία. Απ' όσα έχω διαβάσει καταλαβαίνω ότι αυτές οι πολυσυζητημένες επενδύσεις των ταμείων ακυρώθηκαν όταν ξέσπασε ο θόρυβος γύρω από το θέμα, άρα πώς ζημιώθηκαν από τη στιγμή που αποζημιώθηκαν και μάλιστα έλαβαν μια επιχορήγηση κάπου στα 3 εκατομμύρια; Θα μου πείτε πως αυτά μπορεί πια να αποτελούν λεπτομέρειες μετά από τρία μνημόνια, μήπως όμως αυτή η υπυόθεση δείχνει πως δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε πάντα τον θόρυβο των ΜΜΕ;
    Ευχαριστώ για την φιλοξενία, ένας προβληματισμένος πολίτης, κατά κόσμον Π. Αργυρίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή