Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Εκλογική αποτίμηση απο το στέκι της έλξης - Εκτιμήσεις για το συνέδριο της ΠΟΣ

Το στέκι της έλξης αποτιμά τα αποτελέσματα των εκλογών σε ΣΣΒΕ και Λαρισαϊκό με τον δικό του τρόπο,ενώ επιχειρεί και μια εκτίμηση για τις δυνάμεις των παρατάξεων ενόψει του συνεδρίου της ΠΟΣ τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.
Είναι ξεκάθαρο ότι 
ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ αύξησαν τις δυνάμεις τους στις εκλογές στα 2 παραδοσιακά Σωματεία,όπως ξεκάθαρη είναι κ η πτώση στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών ενώ το Δίκτυο Σιδηροδρομικών επίσης είδε τα ποσοστά του να μειώνονται έχοντας όμως να αντιμετωπίσει ένα καθαρά διασπαστικό ψηφοδέλτιο τόσο στον Λαρισαϊκό όσο και στον ΣΣΒΕ.

Αναφερόμαστε στην ΡΙ.Κ.ΣΙ και στην Συσπείρωση που δεν κατάφεραν  να εκλέξουν αντιπροσώπους τόσο σε Διοικητικό Συμβούλιο όσο και στην ΠΟΣ, γνωρίζοντας μια φανερή  αποδοκιμασία τόσο στον τρόπο που πολιτεύτηκαν όσο και στην τακτική που ακολούθησαν.
Και απέτυχαν παρά το ότι στα ψηφοδέλτια τους ήταν ενταγμένοι 2 συνδικαλιστές του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣ (Τερζόγλου - Κρεμμέτης) αλλά και παρά το ότι είχαν την ξεκάθαρη στήριξη της παράταξης του ΜΕΤΑ το τελευταίο δίμηνο.
Οι παρατάξεις αυτές προτίμησαν να κάνουν αντιπολίτευση στο Δίκτυο Σιδηροδρομικών,στηρίζοντας στην ουσία της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ και τελικά πέτυχαν να μην εκλέξουν κανέναν! Και διαβάζοντας μάλιστα την ανακοίνωση της ΡΙ.Κ.ΣΙ δεν είδαμε ίχνος αυτοκριτικής.
Ερωτηματικό παραμένει η στάση των εκπροσώπων τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣ,αφού αποδείχτηκε ότι οι Τερζόγλου και Κρεμμέτης δεν έχουν τις απαιτούμενες ψήφους και θα έπρεπε να έχουν ήδη παραδώσει την έδρα τους στο Δίκτυο,κάτω απο την ομπρέλα του οποίου εκλέχτηκαν το 2013.
Φυσικά στον συνδικαλισμό ότι είναι ηθικό δεν είναι και απαραίτητα αποδεκτό και δεν περιμένουμε απο κανένα να παραδώσει την καρέκλα του. 
Τόσο μεγάλη ΡΙ.Κ.ΣΙ με τις λογικές δεκαετιών δεν περιμένουμε απο "ανορθόγραφους" συναδέλφους. 

Όσον αφορά το συνέδριο της ΠΟΣ.

Σύμφωνα με την δική μας καταγραφή και μετά τα αποτελέσματα των εκλογών σε όλα τα Σωματεία (και όπως έχει αποδειχτεί δεν πέφτουμε έξω) σήμερα η ΠΑΣΚ  αριθμεί απο 21 εως 23 συνέδρους, η ΔΑΚΕ 20 , το Δίκτυο απο 20 εως 22, και το ΠΑΜΕ 6- 7. Οι σύνεδροι θα είναι συνολικά 72 εκτός αν υπάρξει εξέλιξη με την προσφυγή που έχει το Δίκτυο για τις εκλογές στον Θεσσαλικό που έδωσαν 2 συνέδρους στην ΠΑΣΚ και 1 στο ΠΑΜΕ. 
Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η ψήφος των μαθητών σε αυτό το Σωματείο μπορεί να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα στην ΠΟΣ,αφού αν δεν ψήφιζαν η ΠΑΣΚ θα έβγαζε 1 σύνεδρο αντί για 2.
Τα διαστήματα που αφήνουμε αφορούν συνέδρους που έχουν εκλεγεί σε ενιαία ψηφοδέλτια.
Είναι λοιπόν φανερό ότι με 72 συνέδρους (όσους είχαμε ακριβώς και το 2013).

  1. Το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει πολλαπλασιάσει (σχεδόν διπλασιάσει) τους συνέδρους του σε σύγκριση με το 2013 (είχε 12,σήμερα έχει τουλάχιστο 20).
  2. Η ΠΑΣΚ έχει σαφή μείωση στην δύναμη των συνέδρων αφού απο τους 28 το 2013 έχει σήμερα -maximum-23.
  3. Η ΔΑΚΕ διατηρεί τις δυνάμεις της έχοντας χάσει ένα σύνεδρο σε σχέση με το 2013 (είχε 21 τώρα έχει 20).
  4. Η ΔΕΣΚ έχει χάσει 2 συνέδρους και κινδυνεύει να χάσει μια έδρα στο ΔΣ της Ομοσπονδίας. Απο τους 9 του 2013 σήμερα αριθμεί 7.
Φυσικά αυτά τα σενάρια είναι με τα σημερινά δεδομένα.
Ο χρόνος μέχρι το επόμενο συνέδριο της ΠΟΣ είναι πυκνός και πολλές φορές έχουμε ανατροπές στους υπολογισμούς. (Και όχι μόνο)

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών




2 σχόλια:

  1. Είναι ολοφάνερο ότι το Δίκτυο Σιδηροδρομικών έχει υποστεί πανωλεθρία και ΄τα έχει χαμένα. Απο 12 ψήφους το 2013 θα βρεθεί στις διπλάσιες το 2016.Αύξηση 100%.
    Πανωλεθρία κανονική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου οι συνάδελφοι με μεγάλη πλειοψηφία, επιβραβεύουν τις παρατάξεις εκπροσωπούν τα κόμματατα που ανέκαθεν σκίζονταν για την ιδιωτικοποίηση των πάντων και πολύ πριν τον συμβιβασμένο ΣΥΡΙΖΑ, τότε γιατί να γίνουν κινητοποιήσεις; Για να μειώνουν οι Διοικήσεις τις χρεωστούμενες άδειες και αναπαύσεις και να χρεώνονται απεργίες οι συνήθεις ύποπτοι και να βρεθούν οι υποψήφιοι για τις επόμενες απολύσεις από τους ιδιώτες που θα μας αγοράσουν; Ξεχάστε συνάδελφοι τις κινητοποιήσεις, το παιχνίδι είναι στημένο και η πορεία προδιαγεγραμμένη. Απεργήστε όπως οι Ιάπωνες, δουλέψτε κανονικά φορώντας λευκά περιβαχιόνια! Καθίστε στις στρούγκες σας και περιμένετε να σας σφάξουν οι τσοπάνηδες που ψηφίζετε. Και να μην ακούσω μπούρδες για ανεξάρτητες και ακομμάτιστες συνδικαλιστικές παρατάξεις, μην ξεράσω πρωι-πρωί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή