Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Επιστολή Π.Κλειδόπουλου εκπροσώπου εργαζομένων στην ΕΕΣΣΤΥ

Συνάδελφοι –φισσες, 
Δυστυχώς ακόμη μια φορά η πρωταρχική  ανησυχία όλων μας, για την διασφάλιση της εργασίας μας,επικαιροποιείται.  Από την αρχή της εφαρμογής των μνημονίων και των ρυθμιστικών νόμων, που στόχο έχουν, όχι μόνο να
ξεπουλήσουν την κρατική περιουσία, τον μόχθο και τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, την περιουσία των παιδιών μας και όλων των γενεών που ακολουθούν, αλλά να ισοπεδώσουν και κάθε εργασιακό κεκτημένο που έχει κερδίσει ο εργαζόμενος με αίμα. 
Τα ιδιωτικά κεφάλαια που έρχονται να επενδύσουν δεν έρχονται να μοιράσουν χρήμα. Ως σύγχρονοι ψυχροί οικονομολόγοι με αναπτυγμένη την  έννοια της οικονομικής τους κερδοφορίας και μην υπολογίζοντας τον άνθρωπο θα επιβάλλουν μια  σύγχρονη και ταυτόχρονα μεσαιωνική σχέση εργασίας μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, με μισθούς τριτοκοσμικού κράτους. Όλα αυτά έρχεται να τα επισφραγίσει και σημερινή κυβέρνηση. Ως μια αξιόπιστη συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων και εφαρμόζοντας πιστά τις επιταγές των δανειστών με μια νέα νομοθετική ρύθμιση, προς όφελος του κεφαλαίου ψηφίζει νόμο με τον οποίο εμείς στερούμαστε δικαιώματος κάθε λόγου. 
Η λογική ότι η ΕΕΣΣΤΥ, περιμένοντας το ξεπούλημα της για να ανασάνει, έχει σίγουρο και σταθερό  αναπτυσσόμενο έργο και κατά συνέπεια και η εργασία μας είναι διασφαλισμένη,καταρρέει από κάθε πλευρά και σε κάθε περίπτωση. Η οικονομική ανάπτυξη της εταιρείας ξεκινά ήδη, με υποθήκη την εξάλειψη των διαπραγματεύσεων των εργαζομένων με τον νέο  εργοδότη, και μάλιστα με νομική προστασία, ψηφίζεται το Σαββατοκυριακο. Η γραμμή Μαζινό  η δική μας τελευταία γραμμή άμυνας, η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας πάει στην ανακύκλωση. Το προϊόν που αναμένεται είναι το σύγχρονο εργασιακό σκλαβοπάζαρο που περιλαμβάνει  μείωση μισθών, κατάργηση της έννοιας σίγουρη εργασία,και πολλών άλλων κεκτημένων.Όχι κατ’ ανάγκη απολύσεις, γιατί να αποζημιώνει ο εργοδότης,. Η εταιρεία έχει ανάγκες σε όλη την επικράτεια, οπότε καλώς όρισε τις  επιβεβλημένες μεταθέσεις, μέχρι να μην αντέξεις εργαζόμενε, δεν απαιτούν και αποζημιώσεις οι παραιτήσεις .Η μείωση μισθού, το << σλόγκαν >> στην εποχή της κρίσης που ζούμε,  συμβαίνει σε όλες τις νοικοκυρεμένες κερδοφόρες επιχειρήσεις, εκτός και αν είσαι διακεκριμένο στέλεχος. Και βέβαια δεν δημιουργείται ψευδαίσθηση για τις συνθήκες και τους μισθούς που περιμένουν εκείνους που θα προληφθούν από τον ιδιώτη.
Μια απάντηση και μόνο υπάρχει για όλα αυτά.
Οι Εργαζόμενοι μαζί με τα σωματεία τους να αντιπαλέψουν διαμαρτυρόμενοι στους δρόμους και όχι από το σπίτι τους για όλα αυτά που έρχονται. Είναι χρέος μας για το μέλλον των παιδιών μας.
Παναγιώτης Κλειδόπουλος 
Εκπρόσωπος Εργαζομένων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου