Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Γενικές Συνελεύσεις με στάσεις εργασίας - Τι άλλο αποφασίστηκε χτες στο ΔΣ της ΠΕΠΕ

Εκτός απο το παραλήρημα του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου μας (ψάχνει εναγωνίως την προσωπική του δικαίωση), χτες είχαμε και συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποφασίστηκε ομόφωνα 
οι Γενικές Συνελεύσεις να πραγματοποιηθούν στις 

13 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη
14 Ιουνίου σε Δράμα και Θεσσαλονίκη
15 Ιουνίου σε Βόλο και Λάρισα
16 Ιουνίου σε Λειανοκλάδι και ΜΑΙ
17 Ιουνίου σε Πάτρα και Κιάτο

Οι συνελεύσεις σε ΜΑΙ και ΜΘ λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης (ενόψει ιδιωτικοποίησης) θα πραγματοποιηθούν με στάσεις εργασίας σε όλα τα τρένα (απο την ώρα έναρξης μέχρι την λήξη τους).-ΣυνΕξέλιξη-
Άλλη μια κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση θα πραγματοποιηθεί πριν τις συνελεύσεις. (+ΣυνΕξέλιξη).
Θα ζητηθεί συνάντηση για την ΣΣΕ με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ -Δημοκρατική Συμπαράταξη-
Αποστολή εξώδικου για τις διαβάσεις που δεν λειτουργούν μεταξύ Θεσσαλονίκης- Αλεξανδρούπολης -ΣυνΕξέλιξη-  και θα ζητηθεί συνάντηση με την Διοίκηση του ΟΣΕ για το θέμα.
Για το θέμα των 5 συναδέλφων που βρέθηκαν στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση με τον Νέο Νόμο -ενιαίο μισθολόγιο-θα γίνει εκ νέου προσπάθεια απο την ΠΕΠΕ -Παρότι δεν διαπραγματεύεται το Σωματείο μας την ΣΣΕ-.

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα που κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Σωματείου επειδή καθυστερεί η πληρωμή της απόφασης της εξομοίωσης των ΤΕΙ που λήφθηκε μετά απο 3 χρόνια και αφού ο ίδιος ο συνάδελφος Τουρλής δεν έκανε τίποτα για το θέμα επί 3 χρόνια!
Η απάντηση του Προέδρου του Σωματείου ήταν ότι σε συννενόηση με τα άλλα 2 Σωματεία που αφορά το θέμα (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ,μηχανικοί ΤΕ),γίνεται προσπάθεια για να ξεπεραστεί ένα λεπτό ζήτημα που αφορά συνολικά 19 συναδέλφους (μόνο 3 όμως μηχανοδηγούς).
Όπως και να έχει το θέμα θα λήξει στις 27 Ιουνίου και θα πληρωθούν οι συνάδελφοι τα χρήματα που περίμεναν 3 χρόνια.
Αυτό όμως που μένει είναι το απίστευτο μένος που βγάζει ο "συνάδελφος" Τουρλής απέναντι σε μερίδα εργαζομένων. 
Αντί να απολογηθεί γιατί επί 3 χρόνια δεν έκανε τίποτα για το θέμα βγαίνει και απο πάνω για αυτό!
Η τοποθέτηση του υπάρχει στα πρακτικά και είναι ξεκάθαρη.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου