Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

«Γαλαζοπράσινη» κολεγιά στο συνέδριο των σιδηροδρομικών - Απο την Εφημερίδα των Συντακτών

Με «σκιές» στη διαδικασία εκπροσώπησης, που αλλοίωσαν τους πραγματικούς συσχετισμούς δυνάμεων, ολοκληρώθηκε το 36ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), αλλά όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει και συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων.


Η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης, που εκπροσωπεί τους 300 μηχανοδηγούς των τρένων, έχει ήδη καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα, ενώ ετοιμάζονται και άλλες οχτώ προσφυγές για παράνομο αποκλεισμό αντιπροσώπων από άλλα πρωτοβάθμια σωματεία που ανήκουν στην ΠΟΣ.



Δικαίωμα συμμετοχής στις ψηφοφορίες για τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας και τους εκπροσώπους στη ΓΣΕΕ είχαν 76 εκλεγμένοι σιδηροδρομικοί, αλλά με τη μέθοδο της «κοπτοραπτικής» ψήφισαν 68.

Κατά... σύμπτωση αποκλείστηκαν τέσσερις που εκπροσωπούσαν το Δίκτυο, την παράταξη που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προστέθηκαν εφτά που ανήκουν στη ΔΑΚΕ!

Με τις ψήφους της ΔΑΚΕ, της ΠΑΣΚΕ και της ΔΕΣΚ αποκλείστηκαν και οι τέσσερις εκπρόσωποι του σωματείου των σταθμαρχών, που έχουν ψηφιστεί από 200 μέλη!

Οι εκλογές έγιναν παρουσία δικαστικών αντιπροσώπων που είχαν οριστεί από τους δικηγορικούς συλλόγους, αλλά οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων ανακάλυψαν εκ των υστέρων ότι δεν υπήρχε νομική εκπροσώπηση στην ανάδειξη των εφορευτικών επιτροπών που είχε προηγηθεί. Τρεις από τους αποκλεισμένους αντιπροσώπους ανήκουν στο Δίκτυο και ένας στην ΠΑΣΚΕ.

Στην περίπτωση του σωματείου των 300 μηχανοδηγών αποφάνθηκαν ότι πρέπει να αποκλειστούν δύο από τους συνολικά εφτά αντιπροσώπους, γιατί είχαν ψηφίσει και οι μαθητευόμενοι μηχανοδηγοί!

Ο ένας εκπρόσωπος ανήκει στο Δίκτυο και ο άλλος στην Ενότητα, παράταξη που έχουν συγκροτήσει αποχωρήσαντες από τη ΔΑΚΕ.

Ενδιαφέρουσα «λεπτομέρεια»: πράγματι έχουν πάρει μέρος στις εκλογές και 60 μαθητευόμενοι, αλλά τους ανέβασαν σε 68, γιατί ακόμη και αν ήταν 67 θα «ψαλιδιζόταν» μόνο ένας αντιπρόσωπος και τότε δεν θα «έβγαιναν τα κουκιά»...

Να σημειωθεί επίσης ότι οι μαθητευόμενοι είχαν πάρει μέρος και στις εκλογές του 2016 για το 35ο συνέδριο της ΠΟΣ, αλλά τότε δεν είχε τεθεί θέμα νομιμότητας!

Προστέθηκαν όμως, πάλι με την ίδια τριμερή «συμμαχία», οι οχτώ αντιπρόσωποι του τραμ. Το σωματείο τους έχει ενταχθεί από καιρό στη δύναμη της ΠΟΣ, αλλά έχει ήδη στείλει εκπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Οι εφτά από αυτούς κατά... τύχη ανήκουν στη δύναμη της ΔΑΚΕ. Τα ασφαλιστικά μέτρα για τον αποκλεισμό των «διπλών» αντιπροσώπων απορρίφθηκαν την Παρασκευή από το δικαστήριο, αλλά ορίστηκε δικάσιμος για τις αρχές Ιανουαρίου.

Ομως η ίδια η ομοσπονδία έχει πιστοποιήσει εμμέσως ότι δεν υπάρχουν κοινοί στόχοι, αφού εξαίρεσε τους εργαζόμενους στο τραμ από τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών.

Με αυτές τις διαδικασίες η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ συγκέντρωσαν από 21 ψήφους και εξέλεξαν από έναν εκπρόσωπο στη ΓΣΕΕ. Μετά τους τέσσερις αποκλεισμούς, το Δίκτυο βρέθηκε με 19 αντί για 22 ψήφους. Στις εκλογές για τη διοίκηση της ΠΟΣ η ΠΑΣΚΕ πήρε 21 ψήφους και η ΔΑΚΕ 20.

«Τα όσα ζήσαμε στο συνέδριο της ομοσπονδίας πιστοποίησαν τη βαθιά σήψη που υπάρχει στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και δυστυχώς έφτασε ώς τους σιδηροδρομικούς» δήλωσε χθες στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των μηχανοδηγών, Κώστας Γεννιδούνιας, επισημαίνοντας ότι αυτές οι εξελίξεις βάζουν σε κίνδυνο τα πραγματικά συμφέροντα των σιδηροδρομικών.

«Δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι. Δεν αναγνωρίζουμε τα αποτελέσματα του συνεδρίου, που είναι αντιδημοκρατικά, νόθα και άκρως επικίνδυνα για το συνδικαλιστικό κίνημα» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του σωματείου, που ετοιμάζεται να καταθέσει και νέες προσφυγές στα δικαστήρια.

Της Χαράς Τζαναβάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου