Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Προσφυγή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας στο ΣΤΕ για τις τριετίες


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, λειτουργώντας  πάντοτε με γνώμονα την προστασία των συμφερόντων των εργαζομένων και αναλογιζόμενο την επίπτωση που μπορεί να έχει μια αρνητική εξέλιξη στο πεδίο των μισθών, αποφάσισε ομόφωνα και άσκησε παρέμβαση
στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της αίτησης ακύρωσης των εργοδοτών (ΣΕΒ, ΣΒΑΠ κλπ.), με την οποία ζητούν την εξαφάνιση των τριετιών στους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό. 
Κι αυτό γιατί η αποδοχή της αίτησης αυτής θα δημιουργήσει εξαιρετικά βλαπτικές συνέπειες στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους, αφού η κατάργηση των τριετιών θα σημάνει άμεση μείωση του μισθού.
 Δυστυχώς, η συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, παρά την υποτιθέμενη «έξοδο» της χώρας από τα Μνημόνια, συνεχίζεται χωρίς σταματημό!Ο ΣΕΒ και οι υπόλοιπες εργοδοτικές οργανώσεις, θέλουν να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία των επιχειρήσεων που εκπροσωπούν, σε βάρος όμως μόνο των χαμηλόμισθων εργαζομένων. 
Δεν θα τους περάσει. Θα είμαστε όλοι στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τη νομική μάχη, καλούμε δε το Υπουργείο Εργασίας που συμμετέχει στη δίκη, να προστατεύσει τις δικές του εγκυκλίους και το θεσμό των τριετιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου