Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Συνέδριο ΠΟΣ, ξεκίνησαν τα ασφαλιστικά μέτρα


Η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών επιχειρεί  να αφήσει εκτός συνεδρίου  το Σωματείο των μηχανοδηγών μετά απο 55 χρόνια δράσης και έτσι η ΠΕΠΕ προσέφυγε με ασφαλιστικά μέτρα ενάντια σε αυτήν την απόφαση. Παρά το ότι το Σωματείο μας έχει καταθέσει όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα
και η νομιμότητα των εκλογών δεν αμφισβητήθηκε απο κανένα και  η πλειοψηφία της ΠΟΣ είχε καλέσει επίσημα το Σωματείο στην έναρξη του συνεδρίου, αρνούντο να παραδώσει τις καρτέλες στους 7 εκλεγμένους αντιπροσώπους μας. 

Η ΠΕΠΕ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ζητώντας την παράδοση των καρτελών στους 7 εκλεγμένους τα οποία δικάζονται αυτήν την ώρα στην Ευελπίδων.
Παράλληλα 2 παρατάξεις (Δίκτυο Σιδηροδρομικών - Νέα Συμμαχία) κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα ενάντια στην  απόφαση της πλειοψηφίας της ΠΟΣ για την συμμετοχή του Σωματείου του ΤΡΑΜ στο συνέδριο , καθώς οι 8 αντιπρόσωποι του είχαν ψηφίσει στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για την εκλογή αντιπροσώπων στην ΓΣΕΕ και αυτό συνιστά παραβίαση του Νόμου 1264.
Υπέρ της προσφυγής των 2 παρατάξεων μάρτυρας ήταν ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας Γιώργος Μυλωνάς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου