Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Σοβαρά προβλήματα με πρόσφυγες-μετανάστες στον εμπορευματικό σταθμό Διαλογής στην Θεσσαλονίκης


Σοβαρά πλέον είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηχανοδηγοί και οι συνάδελφοι που εργάζονται στον εμπορευματικό σταθμό της διαλογής στην Θεσσαλονίκη με πρόσφυγες που επιβιβάζονται σε εμπορικά τρένα προσπαθώντας να μεταβούν
στην Ειδομένη, να περάσουν τα σύνορα για τα Σκόπια και στην συνέχεια να ταξιδέψουν προς την Βόρεια Ευρώπη.

Η κατάσταση το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί σημαντικά καθώς στο σημείο συρρέουν πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες και υπάρχει  σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος.
Πολλές φορές στο σημείο μεταβαίνει η αστυνομία, μετά τις κλήσεις των εργαζομένων, δίνοντας πρόσκαιρα λύση και βοηθώντας στην αναχώρηση των συρμών.
Ωστόσο ακόμα και μετά την αναχώρηση τους οι πρόσφυγες προσπαθούν να αναρριχηθούν σε αυτούς θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την ζωή τους.
Η Ελληνική Πολιτεία θα πρέπει να κάνει τα απαραίτητα σε ένα πρόβλημα (προσφυγικό-μεταναστευτικό) που πλέον ΟΛΟΙ καταλαβαίνουν ότι δεν είναι Ελληνικό -όπως προσπαθούσαν να μας πείσουν κάποιοι τα τελευταία χρόνια- αλλά αφορά την Ευρώπη και την παγκόσμια κοινότητα.
Το θέμα φυσικά αφορά και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα πρέπει να πάρει μέτρα για την προστασία των μηχανοδηγών -καθώς ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος στο οποίο δεν θα έχουν καμία ευθύνη-.
Το Σωματείο μας τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσει ενέργειες για την ανάδειξη του προβλήματος.
















Το στέκι της έλξης -Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου