Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι αναζητούν να προσλάβουν 2000 νέους μηχανοδηγούς (και δεν μπορούν να βρουν...)

Στη Γερμανία, η DB θέλει να προσλάβει περίπου 22.000 νέους υπαλλήλους το 2019, εκ των οποίων περισσότεροι από 2.000 θα είναι  μηχανοδηγοί τρένων.
Πιο εύκολο να το λες παρά να το κάνεις.Οι εποχές που το επάγγελμα του μηχανοδηγού θεωρούνταν δουλειά των ονείρων έχουν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό.

Διαβάστε το Γερμανικό άρθρο και δείτε το βίντεο στο τέλος της ανάρτησης:

Η εργασία όταν οι άλλοι είναι στο σπίτι με τις οικογένειές τους, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, δεν φαίνεται να είναι πλέον ελκυστική. Στη Γερμανία, οι ετήσιες αποδοχές ενός μηχανοδηγού στον είναι κατά μέσο όρο 45.000 ευρώ.


«Είναι κυρίως οι παράτυπες ώρες εργασίας που φοβίζουν πολλούς», λέει ο Robert Palm. Στην περιοχή Weser-Ems, είναι τοπικός διαχειριστής (προϊστάμενος) περίπου 250 μηχανοδηγών.

Οι περίοδοι που η δουλειά ενός μηχανοδηγού θεωρούνταν ως δουλειά όνειρο έχουν περάσει προ πολλού.

Πηγή: mixanikosose.blogspot.gr 
- https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1956305781139099&id=270856339684060

- Fachkräftemangel bei der Bahn -Kein Bock auf die Lok
https://www.zdf.de/nachrichten/heute/bahn-eisenbahnunternehmen-finden-kaum-noch-lokfuehrer-100.html?fbclid=IwAR2o4hY5JrAt6IdNSAOKYGGlLdIlrAORD04NcXcs7zlSB-uVzCmvky_gadE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου