Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση ΠΑΣΚ-Συνεργαζόμενοι για το νόθο συνέδριο της ΠΟΣ

Συναδέλφισες, συνάδελφοι
Πριν από λίγες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 36ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών  με την εκλογή του νέου Δ.Σ, του Γ.Σ, και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.



Στο συνέδριο η ΠΑΣΚ – Συνεργαζόμενοι ψηφίστηκε από τους συνέδρους ως πρώτη παράταξη γεγονός που μας δίνει δύναμη αλλά κι ευθύνη να συνεχίσουμε τον αγώνα μαζί με όλους τους σιδηροδρομικούς και τους εργαζόμενους στα μέσα σταθερής τροχιάς για τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 
Δυστυχώς σ’ αυτό το Συνέδριο αντί να συζητήσουμε γι’ αυτά τα προβλήματα, μια λυκοπαρέα που υποτίθεται εκπροσωπεί την παράταξη του Δικτύου Σιδηροδρομικών συνεπικουρούμενη από το φαντασματάκι που παριστάνει τον  αυθεντικό εκπρόσωπο του Μητσοτάκη στον σιδηρόδρομο, προσπάθησε και το κατάφερε να το μετατρέψει σε διαδικασία επίλυσης προσωπικών διαφορών. Διαφορών που δεν ενδιαφέρουν τους σιδηροδρομικούς αλλά μόνο τις προσωπικές τους φιλοδοξίες. Και αφού διαπίστωσαν ότι αυτές δεν έχουν καμιά τύχη να πραγματοποιηθούν τότε κατέφυγαν στην προσφιλή τους τακτική της μπαχαλοποίησης εν μέσω ύβρεων, απειλών και συκοφαντιών. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν ακόμη και βρώμικα υπονοούμενα  για συγγενικά πρόσωπα. 
Τα Δικαστήρια στα οποία κατέφυγαν για ν ακυρώσουν την προδιαγεγραμμένη  ήττα τους έδωσαν ακόμη ένα χαστούκι. Τώρα που έχασαν τη «στοργή και το προδέρμ» της εξουσίας, κοψομεσιασμένοι απ τις υποκλίσεις σε λίγο θα σέρνονται στα πατώματα.
Χαρακτηρίζουν το αποτέλεσμα του Συνεδρίου ως νόθο αυτοί που προσπάθησαν να το νοθεύσουν και απειλούν δεσμευόμενοι ως Εισαγγελείς ότι το Συνέδριο θα ξαναγίνει εφόσον οριστεί προσωρινή Διοίκηση. 
Ας αναρωτηθούν οι Σιδηροδρομικοί ποιους εξυπηρετεί ο ορισμός προσωρινής Διοίκησης; Μήπως ρίχνουν νερό στο μύλο των εργοδοτών σε αντάλλαγμα πρόσβασης στο διοικητικό μηχανισμό και τις προσλήψεις; 
Ουδέποτε αντέδρασαν ή εναντιώθηκαν στις Διοικήσεις και τους νέους ιδιοκτήτες. Αντίθετα τους στήριξαν βάζοντας απέναντι το συνδικαλιστικό κίνημα. Χωρίς κανένα ηθικό φραγμό πήγαν απολυμένο συνάδελφο στα Δικαστήρια για να του αφαιρέσουν το δικαίωμα να είναι Σύνεδρος. Και έχουν το θράσος να μιλούν για τον πάτο του βαρελιού. 
Εμείς δεν έχουμε σκοπό να δώσουμε άφεση αμαρτιών σε κανένα που συνεχίζει τις ύβρεις και τις απειλές κατά του θεσμού της Ομοσπονδίας. Ας γίνουν προσεκτικότεροι γιατί στις δημοκρατίες δεν χωράνε αδιέξοδα σαν αυτά που επιχειρούν να δημιουργήσουν. Αν δεν είναι της αρεσκείας τους η Ομοσπονδία μπορούμε να τους διευκολύνουμε.   

Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Η ΠΑΣΚ - Συνεργαζόμενοι θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει πάντα, να προσπαθεί για τη λύση των προβλημάτων των εργαζομένων. Όποια άλλη παράταξη θέλει να στοιχιστεί μαζί μας είναι καλοδεχούμενη. 
Ποτέ δεν κρύψαμε τον  ιδεολογικό μας προσανατολισμό και τις δημοκρατικές καταβολές μας. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, εκπροσωπώντας μόνο τους Σιδηροδρομικούς και τα συμφέροντά τους από όποια θέση και αν κατέχουμε, γιατί από αυτούς εκλεγόμαστε. 
Η παράταξή μας θα συνεχίσει τον καθημερινό αγώνα με έργα και χωρίς μεγαλοστομίες τηρώντας τη διαχρονική δέσμευσή της απέναντι σε αυτούς που εκπροσωπεί. Δεν είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε. Θα κάνουμε όμως τα πάντα γι’ αυτό μαζί με όλους τους Σιδηροδρομικούς, ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.

ΠΑΣΚ-Σ  -  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου