Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η ΔΑΚΕ είναι το φως και οι άλλοι το σκοτάδι, αλλά... ξέχασαν τους σταθμάρχες!

Ανάψτε τις λάμπες συνάδελφοι, κρύβονται οι ΝΟΘΟΙ!
Εμφανής είναι η αγωνία της ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών να επενδύσει στις προσωρινές διαταγές της δικαιοσύνης για να καλύψει την νοθεία που διέπραξε σε συνεργασία με την ΠΑΣΚ και την ΔΕΣΚ για να εκλεγεί ο συνάδελφος Νίκος Κιουτσούκης και ο συνάδελφος Θανάσης Λεβέντης στην ΓΣΕΕ. Σε όλα όσα λέει η ΔΑΚΕ θα
μπορούσε να  υπάρξει μια κάποια βάση λογικής για όσους εθελοτυφλούν και προσπαθούν να κάνουν το άσπρο -μαύρο.
Αυτό όμως που τους διαφεύγει είναι ότι για την ΠΕΣΟΣΕ, το Σωματείο των σταθμαρχών, δεν υπάρχει καμία απόφαση δικαιοσύνης, ούτε κάν προσωρινή διαταγή.
Υπάρχει ΜΟΝΟ η ψήφος των 39 συνέδρων που πραξικοπηματικά αποφάσισαν να τεθούν εκτός συνεδρίου οι σταθμάρχες και οι 4 αντιπρόσωποι τους για να επανεκλεγεί με ΝΟΘΕΙΑ ο σημερινός Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΕ συνάδελφος Νίκος Κιουτσούκης και ο συνάδελφος Θανάσης Λεβέντης , μέλος της εκτελεστικής της επιτροπής, οι οποίοι είναι για εμάς ΝΟΘΑ εκλεγμένοι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εκπροσωπούν σιδηροδρομικούς στην ΓΣΕΕ.
Για τα μάτια των οποίων η ΔΑΚΕ συνεχίζει να προσπαθεί να πείσει τον σιδηροδρομικό κόσμο ότι αξίζουν μια θέση που δεν τους ανήκει και την οποία εξέλαβαν με ΝΟΘΕΙΑ που έχει προκαλέσει εκταταμένες συζητήσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας καθώς ο συνάδελφοι δεν είναι "ένας ακόμα σύνεδρος στην ΓΣΕΕ", αλλά ο μεν Γενικός της Γραμματέας  δηλαδή ο νο 2 στην τάξη συνδικαλιστής στην χώρα και ο δε εκ των κορυφαίων συνδικαλιστών της.
Είναι ίσως η μοναδική φορά λοιπόν που κορυφαίοι συνδικαλιστές στην χώρα χρειάστηκαν καραμπινάτη ΝΟΘΕΙΑ για να εμφανιστούν στο συνέδριο της ΓΣΕΕ ως...αντιπρόσωποι.

Άλλωστε όλες αυτές τις μέρες, τα δημοσιεύματα για την ΝΟΘΕΙΑ δίνουν και πέρνουν, αλλά κανείς δεν έχει αποτολμήσει να τοποθετηθεί δημόσια γιατί γνωρίζει ότι δεν πείθει κανένα.

Πίσω απο ανακοινώσεις οι της ΔΑΚΕ που κλέβουν τσιτάτα του Καραμανλή, κρύβονται  ανήμποροι και φοβισμένοι, όπως ήταν και τις 3 μέρες του συνεδρίου, καλώντας μια την ΠΑΣΚ και μια την ΔΕΣΚ σε συνεργασία για την ΝΟΘΕΙΑ που πρώτη φορά συνέβη στα 100 χρόνια της Ομοσπονδίας.

Ξέρει πολύ καλά η ΔΑΚΕ ότι η εκλογή του επικεφαλής της θα καταπέσει στην τακτική δικάσιμο και η μόνη προσπάθεια της θα είναι πλέον το συνέδριο της ΓΣΕΕ να γίνει πριν απο αυτή για να μην εξευτελιστεί εντελώς. 

Το ερώτημα πλέον έχει περάσει και σε άλλο επίπεδο και αφορά το πως θα αντέξει η ΔΑΚΕ  Ιδιωτικού Τομέα να έχει ως επικεφαλής ένα ΝΟΘΑ εκλεγμένο συνδικαλιστή.
Γιατί με τερτίπια εντός των σιδηροδρομικών τειχών ο συνάδελφος Κιουτσούκης μπορεί να πείσει και λίγους.
Σε επίπεδο κοινωνίας και ΓΣΕΕ πλέον αναγνωρίζεται ως νόθα εκλεγμένος και αποτυχημένος -συνδικαλιστικά- εντός του εργασιακού του χώρου. 

Το στέκι  της έλξης - Το blog των μηχανοδηγων 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου