Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Ανακοίνωση ΔΑΚΕ Σιδηροδρομικών

Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τους εργαζόμενους τόσο στο Σιδηρόδρομο, όσο και στο σύνολο των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, κάποιοι επέλεξαν σκόπιμα να «φιμώσουν» και να «αμαυρώσουν» το 36ο Συνέδριο της Π.Ο.Σ.


Η «ηγετική» ομάδα του Δικτύου με τοποθετήσεις που ξεχείλιζαν εμπάθεια και παρεμβάσεις διαστρέβλωσης, με περίσσια αλαζονεία, λόγια μίσους και απειλές, έπεσε πολύ χαμηλά. Σε αυτόν τον κατήφορο, «συνεπιβάτης» ήταν η τελευταία σε ψήφους και καταϊδρωμένη «Ενότητα» άλλοτε ως ουρά και άλλοτε σαν λαγός (το καρότο βέβαια ήταν πάντα στα χέρια του άλλου…). 

Ποτέ ξανά στα σχεδόν 100 χρόνια από την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας, δεν είχαν υπάρξει τέτοιες συμπεριφορές, μεθοδεύσεις και πρακτικές. Τα είδαμε κυριολεκτικά όλα… Ψέματα, μαζί με μπόλικη εμπάθεια και κομπλεξισμό, που δεν χωρά ο ανθρώπινος νους. Αθλιότητες που δεν χωρούν να αποτυπωθούν όχι σε μια κόλλα χαρτί, ούτε σε βιβλίο… Επιθέσεις λεκτικές σε βάρος όμορων Σωματείων που μαζικοποιούν την Π.Ο.Σ. και ενδυναμώνουν την παρέμβασή της.

Ως ΔΑΚΕ, είχαμε αποφασίσει να μη βγάλουμε κάποια Ανακοίνωση σε αυτήν τη φάση με μοναδικό γνώμονα την προστασία της Ομοσπονδίας και της κορυφαίας συνδικαλιστικής διαδικασίας, αυτής του Συνεδρίου. Η συνέχιση, όμως, της παραπληροφόρησης και της λασπολογίας μέσω κακογραμμένων (και εν πολλοίς υπαγορευόμενων ανακοινώσεων) μας αναγκάζει να απαντήσουμε, προκειμένου όλοι οι συνάδελφοι να ενημερωθούν καθαρά και κρυστάλλινα για τις διεργασίες του 36ου Συνεδρίου μας. 

Αντιλαμβανόμαστε τον πανικό τους, συμμεριζόμαστε την απελπισία τους… Πρέπει, άλλωστε, να δείχνουμε «ενσυναίσθηση» σε αυτούς που προσέφυγαν σε ΠΕΝΤΕ (όχι μία, ούτε δύο) διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων/προσωρινών διαταγών και τις ΕΧΑΣΑΝ και τις ΠΕΝΤΕ. 

Όμως, ακόμη και η απογοήτευση έχει όρια, εκτός κι αν πιέζονται ή λογοδοτούν σε κάποιο «υπερκείμενο» όργανο…  

Έτσι, όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να γνωρίζουν –και αν τολμά ας βγει κάποιος να το διαψεύσει– πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΕΔΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Δικαστικές αποφάσεις που προκλήθηκαν με προσφυγές εκείνων που τάχα δεν ασχολούνται με τη μάχη των συσχετισμών… Αυτοί προσέφυγαν στην «αστική δικαιοσύνη» και τώρα λοιδορούν τις αποφάσεις της επειδή δεν τους βολεύουν ή για την ακρίβεια δεν υπηρετούν τα σχέδιά τους… 

Αυτοί που δήθεν δεν ασχολούνται με τα «κουκιά», είναι οι ίδιοι που δεν ντράπηκαν να προσφύγουν κατά της συμμετοχής του αδίκως και καταχρηστικά απολυμένου συναδέλφου, ο οποίος έχει προσφύγει κατά της απόφασης της Διοίκησης για την απόλυση του… Για ένα κουκί ταυτίστηκαν με τη Διοίκηση (επιχειρηματολογούσαν ψευδώς ότι έχει απολυθεί οριστικά και δεν πρέπει να συμμετέχει), αντί να συμπαρασταθούν στο συνάδελφο. Αιδώς Αργείοι…

Αυτοί που δήθεν δεν ασχολούνται με τα «κουκιά», δεν δίστασαν με το που –παρανόμως «βαφτίζοντας» τους μαθητές σε βοηθούς μηχανοδηγούς– έγραψαν τους μαθητές, να ξανακάνουν μετά από μόλις ένα χρόνο  εκλογές για να αυξήσουν δυνάμεις/αντιπροσώπους… Αυτό το παράδειγμα δίνουν, καραμπινάτες παρανομίες και ο συνάδελφος μόνο ως «αύξων» αριθμός στην κατάσταση ψηφισάντων μελών… Δεν δίστασαν για να στηρίξουν τους έωλους ισχυρισμούς τους, να αναφωνούν ότι από τους νεοπροσληφθέντες μαθητές όλοι ψηφίζουν Συνεξέλιξη... Τους «έδωσαν στεγνά» παραβιάζοντας ακόμη και τη μυστικότητα της ψήφου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουν τα ειδεχθή σχέδιά τους. 

Αυτοί που δήθεν δεν ασχολούνται με τα «κουκιά», έσπευσαν με ευκολία να ακυρώσουν τους εαυτούς τους στρεφόμενοι κατά της συμμετοχής του Σωματείου του ΤΡΑΜ, μια συμμετοχή για την οποία και οι ίδιοι είχαν υπερψηφίσει, και οι ίδιοι την είχαν επικυρώσει!!! Πρόκειται για ένα πραγματικό σωματείο σε συγκροτημένο εργασιακό χώρο, με υπαρκτά μέλη που με απόλυτα σύννομες διαδικασίες αποφάσισε τη συμμετοχή και εκπροσώπησή του μέσα από την Π.Ο.Σ.

Αυτοί που δήθεν δεν ασχολούνται με τα «κουκιά», ενώ έχασαν το πρώτο δικαστήριο συνολικά για το Σωματείο του ΤΡΑΜ, σε λιγότερες από 24 ώρες ξαναπροσέφυγαν, όχι ως πρόσωπα αλλά σαν Σωματείο για τη συμμετοχή του μόνο στις αρχαιρεσίες για ΓΣΕΕ. Δεν δίστασαν, δηλαδή, να στρέψουν Σωματείο εναντίον Σωματείου. Φυσικά οι ισχυρισμοί τους απορρίφθηκαν ξανά και ξανά…

Οι μάσκες έπεσαν… ακόμη πιο χαμηλά από αυτούς που τις φοράνε. Τα δήθεν ηθικά τους πλεονεκτήματα ξηλώθηκαν στην πράξη. Αυτοί που ευαγγελίζονται το νέο αποκαλύφτηκε ότι μυρίζουν ναφθαλίνη, είναι βγαλμένοι μέσα από το πιο παλιό, το παρωχημένο και αλλοτριωμένο. 

Οι άνθρωποι αυτοί και ο «κομπάρσος» συνεπιβάτης τους έσερναν επί τρεις ημέρες την Ομοσπονδία μας στη δικαιοσύνη και τελικά έχασαν όλες τις υποθέσεις όμως… «κέρδισαν» να μη μιλήσουμε σχεδόν καθόλου για τα κρίσιμα προβλήματα και τις προκλήσεις του κλάδου μας. Γιατί εκεί εμείς επενδύουμε στη «λύση», την ώρα που εκείνοι εκτρέφουν και τρέφονται από το «πρόβλημα».

Τελευταία πράξη στον κατήφορο, οι απειλές που εκστόμισαν για τη Συλλογική Σύμβαση της Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ. και τη συγχώνευση. Εδώ από «σαύρες» θύμισαν «παπαγαλάκια» και σε συνδυασμό με το πάθος/μίσος τους όταν μιλούσαν για ακύρωση του Συνεδρίου, δημιουργούν πλέον εύλογους συνειρμούς για τη σκοπιμότητα των όσων κάνουν και τα αλλότρια (ξένα προς τους εργαζόμενους στο Σιδηρόδρομο) συμφέροντα που δύναται να υπηρετούν.  

Αυτό, λοιπόν, είναι η πρόοδος που θέλουν να κομίσουν… Πρόοδος βγαλμένη από την πιο βαθιά συντήρηση, τον πιο βαθύ καιροσκοπισμό, τον πιο βαθύ λαϊκισμό, τον πιο βαθύ γκεμπελισμό… βαθύ σαν τον λάκκο που έσκαβαν και τελικά έπεσαν οι ίδιοι μέσα! 

Κατανοούμε τις ειδεχθείς θέσεις τους… ότι πρέπει να θίγουν υπολείψεις προσώπων και οικογενειών, πως επιβάλλεται να προσλαμβάνονται μόνο τα δικά τους παιδιά, κατανοούμε ακόμη και τη «θέση» τους να έχουν το «προνόμιο» να είναι οι μοναδικοί συνομιλητές με το μέτοχο. Τα κατανοούμε, όμως δεν τα «ασπαζόμαστε»… όπως αυτοί και ο συνδικαλισμός που υπηρετούν. 

Η ώρα της ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αργά ή γρήγορα, φθάνει για όλους... και έτσι αυτά που επί ενάμιση χρόνο προπαγάνδιζαν από το στέκι της παραπληροφόρησης αποδείχτηκαν μια συντεταγμένη απόπειρα πλάνης των Σιδηροδρομικών.

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου