Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019

Φαρ ουέστ σημεία της σιδηροδρομικής υποδομής - Ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων

Η φωτό απο άλλη προσπάθεια τοποθέτησης εμποδίων στην γραμμή, στο ίδιο σημείο.
Καταστάσεις που δεν τιμούν κανένα υπεύθυνο έζησαν χτες 2 μηχανοδηγοί εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, όταν πλησίον του σταθμού Θήβας στο σημείο που υπάρχει καταυλισμός Ρομά, είχαν τοποθετηθεί επί της γραμμής
αντικείμενα προκειμένου να εμποδίσουν την πορεία της. 

Το εμπορικό πέρασε απο αυτά, ωστόσο ένα λάστιχο που είχε τοποθετηθεί στην γραμμή "γύρισε" τους κρουνούς αέρα σε βαγόνι του εμπορικού και αυτό ακινητοποιήθηκε στο σημείο.
Ένας εκ των μηχανοδηγών κατέβηκε για να εντοπίσει το πρόβλημα και να το επιδιορθώσει, αλλά στην προσπάθεια επιθεώρησης του συρμού δέχτηκε επίθεση απο ομάδα Ρομά, οι οποίοι είχαν προφανώς τοποθετήσει τα αντικείμενα και θέλοντας να τον ληστέψουν του επιτέθηκαν.
Στην συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκε ο συνάδελφος και με την βοήθεια του δεύτερου μηχανοδηγού κατάφερε να κατευθυνθεί στην Δ/Η και να απομακρυνθούν απο το σημείο.
Στον σταθμό Θήβας κατόπιν έφτασε η αστυνομία, ο συνάδελφος κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων έπειτα απο συνεννόηση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ μετέβη σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο τραυματισμός του και απο σήμερα βρίσκεται σε ασθένεια.
Στο σημείο έχουν στο παρελθόν συμβεί και άλλα παρόμοια συμβάντα, έχει γίνει πλήθος αναφορών απο μηχανοδηγούς για πετροβολισμoύς αμαξοστοιχιών, τοποθέτηση επί της γραμμής πολλών αντικειμένων, ενώ στο παρελθόν συνάδελφος κλειδούχος είχε δεχτεί επίθεση απο ομάδα Ρομά που τον είχαν ληστέψει.
Το χτεσινό συμβάν αποτελεί την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήδη έχουν υπάρξει αντιδράσεις απο το Σωματείο μας σε χτεσινή του επικοινωνία με την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Ο ΟΣΕ θα πρέπει όχι μόνο να περιφράξει την σιδηροδρομική γραμμή, αλλά σε σημεία όπως αυτό ή του Ασπρόπυργου, όπου υπάρχουν καταυλισμοί Ρομά, να χτιστούν άμεσα τοιχία για να καθίσταται απαγορευτική η πρόσβαση στον οποιοδήποτε.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου