Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Επιστολή ΠΕΠΕ στην ΡΑΣ για το συμβάν στην Θήβα

Κυρία  Πρόεδρε 
Το περασμένο  Σάββατο 26      Οκτωβρίου, η αμαξοστοιχία 80507 (Με δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Θριάσσιο) ακινητοποιήθηκε λίγο πριν το σταθμό Θήβας (χλμ σημείο 102+00) από αντικείμενα που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι επί

της σιδηροδρομικής γραμμής. Οι μηχανοδηγοί
κατά την διάρκεια των ενεργειών τους για την αποκατάσταση της βλάβης που προκλήθηκε σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας από τα αντικείμενα που είχαν τοποθετηθεί στην γραμμή, δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους- που έχοντας προφανώς τοποθετήσει τα αντικείμενα στην γραμμή-  είχαν σκοπό να τους ληστέψουν. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ο ένας εκ των δύο μηχανοδηγών, στον οποίο έχει χορηγηθεί δελτίο ασθένειας από Δημόσιο Νοσοκομείο ενώ σήμερα εξετάστηκε και από τον Ιατροδικαστή της Ε.Α. καθώς έχει υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. για την επίθεση που δέχτηκε το προσωπικό.

Πλησίον του σημείου του συμβάντος (στα 50 με 100 μέτρα) υπάρχει καταυλισμός Ρομά, δεν υπάρχει καμία περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής – γεγονός που καθιστά πανεύκολη την πρόσβαση σε αυτήν ακόμα και σε μικρά παιδιά- ενώ στο παρελθόν έχουν γίνει πολλές αναφορές μηχανοδηγών (ή και προσωπικού συνοδείας-κίνησης αμαξοστοιχιών) για περιπτώσεις λιθοβολισμού των τρένων ή τοποθέτησης αντικειμένων επί της γραμμής που σκοπό έχουν την ακινητοποίηση των διερχόμενων αμαξοστοιχιών.
Το συμβάν του περασμένου Σαββάτου έθεσε –ξεκάθαρα- σε κίνδυνο τις ζωές των 2 μηχανοδηγών που βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν  εν ώρα εργασίας και επί της σιδηροδρομικής υποδομής, συμμορία αγνώστων που ήθελε να τους ληστέψει. 
Παρόμοιες καταστάσεις (με λιθοβολισμούς τρένων και τοποθετήσεις αντικειμένων στην γραμμή) ζούν οι μηχανοδηγοί –αλλά και οι επιβάτες και το προσωπικό κίνησης- και σε άλλα σημεία της υποδομής (χαρακτηριστικά αναφέρουμε Ασπρόπυργο, Ζευγολατιό, Λάρισα) καθώς δεν υπάρχει καμία περίφραξη της και δίπλα σε αυτήν υπάρχουν καταυλισμοί. Έλλειψη περίφραξης που θέτει σε κίνδυνο και τις ζωές όσων διαμένουν πλησίον των σημείων αυτών.
Σας καλούμε όπως άμεσα υποδείξετε στον διαχειριστή υποδομής (ΟΣΕ) –αλλά και τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που θα πρέπει να λάβουν μέριμνα για την ασφάλεια του προσωπικού και των επιβατών τους- την ανάγκη περίφραξης της σιδηροδρομικής υποδομής, ξεκινώντας άμεσα από τα σημεία αυτά (Θήβα, Ασπρόπυργος, Ζευγολατιό, Λάρισα) με τρόπο τέτοιο – στα σημεία αυτά- που να μην είναι εύκολη η καταστροφή της και να καθίσταται αδύνατη η πρόσβαση οποιουδήποτε στις γραμμές προκειμένου να διαφυλαχτεί η ασφάλεια της κυκλοφορίας αλλά ΚΥΡΙΩΣ να προστατευτούν η σωματική ακεραιότητα εργαζομένων-επιβατών αλλά και όσων ζούν δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή. 

Στην διάθεση σας για κάθε διευκρίνηση  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου