Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Καλώς τα παιδιά της ΠΑΣΚ τα ...ζουμπουρλούδικα


Όπως συνήθως συμβαίνει μετά απο νόθες διαδικασίες, επανεμφανίζεται και η ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών και ...συνεργαζόμενη (με την ΔΑΚΕ). Με την σημερινή τους ανακοίνωση η οποία στερείτε κάθε πολιτικού ή συνδικαλιστικού επιχειρήματος, τα ζουμπουρλούδικα παιδιά της ΠΑΣΚ 

με επιχειρήματα όπως "θα σέρνονται στα πατώματα" επειδή "έχασαν την στοργή και το προδέρμ της εξουσίας" προσπαθούν να ασκήσουν κριτική στον πολιτικό τους αντίπαλο αλλά στην ουσία κάνουν μια πρώτη αυτοκριτική για την καταβάθρωση της παράταξης τους στον σιδηρόδρομο. 

Μιλούν για προσωπικές επιθέσεις τα ζουμπουρλούδικα παιδιά και για απολυμένους όταν ένα απο αυτά τα παιδιά τα- ζουμπουρλούδικα παιδιά- είχε βγάλει ενυπόγραφη ανακοίνωση για συνδικαλιστές - ποντίκια στον Σταθμό Λαρίσης που αντιμάχονται τις ιδέες της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ . 
Έγραφε επί λέξη ο συνδικαλιστής Δ.Ν. εκλεγμένος της ΠΑΣΚ  στο ΔΣ της ΠΟΣ στις 27 Νοεμβρίου 2018 : " Στο Βόλο υπάρχουν φήμες ότι κάποια «πουλάκια» στο Σταθμό Αθηνών πολλαπλασίαζαν το μηδέν και έβγαζαν πολλά ευρώ! Εμπλέκεται –λένε– και «κάποιος πρόεδρος – γραμματέας» κάποιας συγκεκριμένης συνδικαλιστικής παράταξης!"
Ήταν η περίοδος εκείνη που 8 συνάδελφοι μας που εργάζονταν στο Σταθμό Αθηνών  είχαν τεθεί σε αργία - και αργότερα απολύθηκαν - καθώς κατηγορήθηκαν απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για υπεξαίρεση -εκρεμμεί  δικαστική απόφαση που ελπίζουμε να τους δικαιώσει-.
Σήμερα η ΠΑΣΚ αναφέρετε λοιπόν σε απολυμένους και σε δικαστήρια που τάχα έγιναν εναντίον τους.
Η αλήθεια είναι ότι  ποτέ κανένα δικαστήριο δεν έγινε γιατί μόλις ο απολυμένος συνάδελφος - ελπίζουμε να δικαιωθεί στα δικαστήρια και μάλιστα πριν 15 μέρες το ΔΣ της ΠΟΣ πλειοψηφικά αποφάσισε να συνδράμει και οικονομικα τους 8  στον δικαστικό τους αγώνα- ανέστειλε την παραίτηση του απο αντιπρόσωπος στην ΠΟΣ,  παραίτηση  που είχε καταθέσει  στην συνεδρίαση του ΔΣ της   ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, το Σωματείο της ΠΕΠ απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε ζητήσει ενάντια στην πλειοψηφία της ΠΟΣ που δεν αποδεχόταν την παραίτηση του.

Να το κάνομε λιανά για να καταλάβουν οι σιδηροδρομικοί. 
Συνάδελφος συνδικαλιστής που για λόγους ευθιξίας -μετά την παραπομπή του τότε σε πειθαρχικό- είχε παραιτηθεί απο όλα τα αξιώματα (και απο αντιπρόσωπος στην ΠΟΣ),  μόλις πλησίασε το συνέδριο της ΠΟΣ - για δικούς του λόγους που είναι απόλυτα σεβαστοί- θέλησε να συμμετάσχει και να ψηφίσει όπως και τελικά έγινε.

Η ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως όφειλε είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητώντας την αντικατάσταση του, καθώς δεν είχε δώσει γραπτώς την παραίτηση του και η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ με την ΔΕΣΚ δεν την αποδεχόντουσαν (παρότι η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ είχε προσκομίσει τα πρακτικά της συνεδρίασης).

Μόλις ο απολυμένος συνάδελφος  εμφανίστηκε στην Ευελπίδων με τον Πρόεδρο της ΠΟΣ να τον συν επικουρεί, η ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέσυρε τα ασφαλιστικά μέτρα και αυτός συμμετείχε στο συνέδριο, ψηφίζοντας κανονικά. 

Προφανώς τα ζουμπουρλούδικα παιδιά της ΠΑΣΚ νομίζουν ότι επειδή υπάρχει μια ευαισθησία γύρω απο το θέμα αυτό -των 8 απολυμένων- θα μπορούν εσαεί να κάνουν σπέκουλα,  σκυλεύοντας σε ένα θέμα κρίσιμο.

 Αναρωτιόμαστε  όμως αν η ΔΗΜΟΣΙΑ και γραπτή δήλωση του συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ   τον Νοέμβριο του 2018 βοήθησε -άθελα του προφανώς ο άνθρωπος-  την εργοδοσία να προχωρήσει τις απολύσεις στον σταθμό Λαρίσης ή όχι. Εκτός αν νομίζουν ορισμένοι ότι ξεχνάμε τα γραφόμενα τους.  

Τέλος τα ζουμπουρλούδικα παιδιά της ΠΑΣΚ μιλούν για το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση στην Ομοσπονδία και ότι θα φταίνε...όσοι προκάλεσαν το ενδεχόμενο αυτό.

Αναρωτιόμαστε γιατί φοβούνται.
Αφού η δικαιοσύνη τους δικαίωσε,  λένε. 

Ή μήπως δεν είναι τελικά έτσι και γνωρίζουν ότι ενδέχεται να πέσουν με κρότο και μάλιστα πολύ συντομότερα απο όσο υπολογίζουν μετά τις παράνομες αποφάσεις του συνεδρίου και την καραμπινάτη ΝΟΘΕΙΑ ; 

Κλείνοντας, οι νόθοι της ΠΑΣΚ δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ομιλούν στο όνομα της Ομοσπονδίας, επιβεβαιώνοντας ότι την θεωρούν "ατομική τους ιδιοκτησία".

Η μόνη ευκολία που μπορούν να προσφέρουν στον σιδηροδρομικό κόσμο είναι να επανακηρύξουν το συνέδριο πριν τους εξευτελίσει η δικαιοσύνη χαρακτηρίζοντας τους  και επίσημα νόθους.
Γιατί οι μέρες περνάνε και η μέρα που θα ακυρωθεί αυτό, πλησιάζει.
Και αν αυτό γίνει, καλά θα κάνουν να έχουν έτοιμες απαντήσεις για την νοθεία που σχεδίασαν και εκτέλεσαν μαζί με την ΔΑΚΕ και την ΔΕΣΚ σε βάρος των 6 νόμιμα εκλεγμένων αντιπροσώπων που πραξικοπηματικά έκοψαν για να |"βγουν τα κουκιά".

ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΜΑΣΤΕ.
Τους νόθους δεν τους αναγνωρίζει κατ αρχήν ο σιδηροδρομικός κόσμος.
Μετά έπονται Διοικήσεις κτλπ

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Το στέκι δημοσιεύει τις ανακοινώσεις της ΠΑΣΚ, ελάσσωνες και νόθοι συνάδελφοι της ΠΑΣΚ. Αυτό είναι δημοκρατία. Η Ομοσπονδία γιατί δεν δημοσιεύει τις ανακοινώσεις άλλων παρατάξεων; Μήπως έχεις φασίζουσα νοοτροπία;  Κοίταξε το λίγο το θέμα αυτό. 

Υ.Γ. Πως γίνεται η ΠΑΣΚ να πάρει 21 στην ΓΣΕΕ και στην ΠΟΣ και η ΔΑΚΕ να πάρει 21 στην ΓΣΕΕ και 20 στην ΠΟΣ; Ακόμα γελάμε για την "πρώτη δύναμη" την ΠΑΣΚ Σιδηροδρομικών,  το από-κομμα του Μητσοτάκη στα συνδικάτα. 
Η πλάκα είναι ότι απο χτες σας τρολάρει δημόσια ακόμα και ο συνεργάτης σας, μεγαλοσυνδικαλιστής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου