Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Οι μαθητές απολύονται και δεν έχουν δικαιώματα, ανέφερε η πλειοψηφία της ΠΟΣ

Αποκαλύφθηκε σήμερα στην Ευελπίδων η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ άποψη της ΠΟΣ για τους μαθητές.
Την ίδια ώρα που όλοι αγωνιζόμαστε για να παραμείνουν στον σιδηρόδρομο οι μαθητές, η πλειοψηφία της ΠΟΣ δια μέσου της  Νομικού της εκπροσώπου
ανέφερε - παρουσία του Προέδρου της ΠΟΣ που δεν αντέδρασε- ότι οι μαθητές απολύονται και ότι 4 εκπαιδευόμενοι μηχανοδηγοί έχουν απολυθεί απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ!!!!!
Ότι οι μαθητές δεν έχουν δικαιώματα, ότι οι εκπαιδευόμενοι μηχανοδηγοί δεν έπερναν 13ο και 14ο μισθό, ότι ο εργοδότης μπορεί να τους πετάξει στον δρόμο ανά πάσα στιγμή.
Αυτά τα ψευδή η πλειοψηφία της ΠΟΣ τα είπε για να μην γίνει δεκτή - και τελικά το κατάφερε- η προσωρινή διαταγή για την συμμετοχή και των 7 αντιπροσώπων του Σωματείου των μηχανοδηγών, στο συνέδριο της αλλά να συμμετέχουν μόλις 5. 

ΡΩΤΑΜΕ τον Πρόεδρο της ΠΟΣ και την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.
ΡΩΤΑΜΕ την Νομική της εκπρόσωπο που έχτισε με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας.

ΑΝ αύριο μαθητές απολυθούν απο τα εργοστάσια και αυτήν την υπερασπιστική γραμμή έχει η εργοδοσία, τι θα πουν τότε.
Θα κρυφτούν απο ντροπή ; 

ΚΑΝΕΝΑΣ εκπαιδευόμενος μηχανοδηγός ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΘΕΙ.
Την ώρα που 2 εκπαιδευόμενοι αναμένουν την επανεξέταση τους -η πλειοψηφία της ΠΟΣ ανέφερε ότι έχουν απολυθεί 4 και ότι -σχεδόν για πλάκα- μπορούν να απολύονται.

Τα χαμόγελα και η ειρωνεία μετά την προσωρινή απόφαση, πολύ σύντομα θα γυρίσουν ως μπούμερανγκ σε όσους σήμερα υπερασπίστηκαν με αυτήν την επιχειρηματολογία, πλειοψηφικές αποφάσεις που θα ανατραπούν στην τακτική δικάσιμο.

Η ΠΕΠΕ τo οφείλει στην ιστορία της και θα δώσει τον αγώνα για να ακυρωθούν όλες αυτές οι αποφάσεις και στις αίθουσες των δικαστηρίων και συνδικαλιστικά.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου