Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Oι 3 νέοι μηχανοδηγοί για το Νόθο συνέδριο της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

                                                    ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑ

Πρίν,από περίπου 2 εβδομάδες βρεθήκαμε στην Καρόλου(Novus Hotel),ως ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένοι σύνεδροι,για το 36ο πανσιδηροδρομικό συνέδριο. Ως νέοι σύνεδροι,εκπροσωπόντας τους μηχανοδηγούς, είχαμε την πεποίθηση ότι το συνέδριο θα αφορούσε
μια συζήτηση για την πορεία του σιδηροδρόμου στην χώρα μας, καθώς και τρόπους για την ανάπτυξή του τα επόμενα χρόνια. Σε αντίθεση με τα πιστεύω μας, το συνέδριο εξελίχθηκε σε μια μάχη με μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες αποσκοπούσαν τελικά μόνο στις ΚΑΡΕΚΛΕΣ και τα ΠΡΟΣΩΠΑ,τα οποία θα καθίσουν σε αυτές. 


Το “όμορφο” τριήμερό μας ξεκίνησε ήδη από το πρωί της Παρασκευής όπου το ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ της ομοσπονδίας αρνήθηκε να μας δώσει, στους 7 ΝΟΜΙΜΑ εκλεγμένους μηχανοδηγούς συνέδρους, το πακέτο συμμετοχής μας στο συνέδριο. Το πακέτο αυτό περιείχε την κάρτα συνέδρου, με την οποία θα μπορούσαμε να συμμετέχουμε στις ψηφοφορίες του συνεδρίου. Βέβαια το αστείο της υπόθεσης ήταν ότι δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη δικαιολογία για τη μη χορήγηση του πακέτου συνέδρου, παρά μόνο το  “αν σας “νομιμοποιήσουν” οι υπόλοιποι σύνεδροι-το σώμα- τότε θα πάρετε το πακέτο". 
Αυτή ήταν η στιγμή που νιώσαμε εμείς οι 3 νέοι σαν ένα αντικείμενο άχρηστο το οποίο θέλανε να το πετάξουν.Δυστυχώς για αυτούς, έπρεπε να το κρατήσουν για να φανούν "δημοκράτες" στον υπόλοιπο σιδηροδρομικό κόσμο. Τουλάχιστον τους αναγνωρίζουμε ότι μας είχαν κλεισμένα δωμάτια για την διαμονή μας καθώς και το ότι μας έδωσαν χαριστικά, κουπόνια σίτισης! 

Αφού ξεπεράσαμε το πρώτο σοκ ως νέοι σύνεδροι, μπήκαμε τελικά στην αίθουσα του συνεδρίου όπου αντικρίσαμε ένα "σώμα", το οποίο στην πλειοψηφία του αποτελούντο απο συνέδρους άνω των 50 ετων. Σύνεδροι με πολυετή εμπειρία στον σιδηρόδρομο, κατά πάσα πιθανότητα, αλλά με μηδέν όραμα για αυτόν.
Ακούστηκαν πολλές φορές οι φωνές από τους "έμπειρους" οι οποίες έλεγαν ότι δεν θέλαμε, εμείς οι μηχανοδηγοί (!!), να τελειώσει το συνέδριο,λες και όλα κυλούσαν υπέροχα και ήρθαμε εμείς οι “αναρχικοί” να τους χαλάσουμε την ζαχαρένια! Ευτυχώς, οι περισσότεροι από τους εν λόγω συναδέλφους αύριο θα είναι συνταξιούχοι, αφήνοντας όμως τον σιδηρόδρομο σε κακή κατάσταση, δίχως φωνή από το νέο αίμα, δίχως φωνή από νέα μυαλά με όραμα και όρεξη για δουλειά και όχι όρεξη για κυνήγι θέσεων.  

Τελικά κατά την διάρκεια του τριημέρου, βλέποντας ότι δεν βγαίνει η ρητορική για τον αποκλεισμό όλων των μηχανοδηγών από συνέδρους, μιας και αυτοί είναι ...αγύριστα κεφάλια, επιλέχθηκε και ζητήθηκε ο αποκλεισμός ενός (1) εκ των νέων συνέδρων καθώς και η αντικατάσταση των άλλων δύο (2) με "παλιούς" μηχανοδηγούς (3 νέοι σύνεδροι, δημοκρατικά εκλεγμένοι στις εκλογές της ΠΕΠΕ αντικασταθήκαν ή αποκλείστηκαν με απόφαση συνεδρίου!),λες και οι νέοι μηχανοδηγοί είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, πάνω στον οποίο πέφτουν όλα τα κακά που έχουν συμβεί στον σιδηρόδρομο.
ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΚΥΡΙΟΙ, οι ΝΕΟΙ έχουν ΚΑΙ ΦΩΝΗ και θα φωνάζουν σε κάθε σάπια κατάσταση, σε κάθε παραφωνία. Μπορεί, αυτή την φορά να μην είχαμε την απαραίτητη εμπειρία να σας απαντήσουμε όπως έπρεπε, όμως να θυμάστε ότι την επόμενη φορά θα μας βρείτε απέναντί σας με ακόμα πιο δυνατή φωνή! 

Πέρα όμως από τα "κακά" που έφεραν οι μηχανοδηγοί στο συνέδριο, δύο πράγματα ήταν αυτά που μας έκαναν τρομερή εντύπωση:
 α)από την μία, η απρόσμενη λεκτική επίθεση γνωστού συνδικαλιστή της χώρας, ο οποίος μας αποκάλεσε ανήθικους οπου στην πραγματικότητα περιμέναμε να δείξει ο συγκεκριμένος κύριος ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους νέους, να μας υποδεχτεί στην σιδηροδρομική οικογένεια σαν αυτούς που θα συνεχίσουν το έργο του εκσυγχρονισμού,αντιθέτως μας ευτέλισε και μας κυνήγησε, διώχνοντάς μας κυριολεκτικά από το συνέδριο, και  
β)από την άλλη, η εργατική κατά τα άλλα βάση της ΔΕΣΚ, η οποία έμμεσα τάχθηκε υπέρ των δυνάμεων των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ, προκειμένου να εξυπηρετήσει κι αυτή τα μικροκομματικές της συμφέροντα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,οι ΝΕΟΙ μηχανοδηγοί-όχι μαθητές-,



Ιορδανίδης Αλέξανδρος,Καλαμάρας Μιχάλης,Κουτσιαύτης Δημήτρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου