Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Αναπροσαρμογή της χιλιομετρικής αποζημίωσης στα εμπορικά

Σύμφωνα με την ισχύουσα διετή επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απο 24 Οκτώβρη 2019 αναπροσαρμόζεται η αποζημίωση για την χιλιομετρική αποζημίωση στις
εμπορευματικές αμαξοστοιχίες με προσαύξηση 0.005 Ε το χιλιόμετρο.

Πρόκειται ασφαλώς για μια ακόμα πτυχή μιας ΣΣΕ που αποτελεί απόδειξη για το πως μια διαπραγμάτευση με στρατηγική προσανατολισμένη στα συμφέροντα των εργαζομένων  και μόνο μπορεί να αποδώσει για αυτούς.
Σε όσους αμφισβητούσαν για το πόσο πετυχημένη ήταν η ΣΣΕ που υπέγραψαν τα 2 Σωματεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρυσι, μπορούμε κάλλιστα να δείξουμε τις επιτυχίες όσων θέλανε να μας πείσουν ότι θα μπορούσαν να διαπραγματευτούν καλύτερα.
Στον ΟΣΕ ακόμα η ΣΣΕ δεν έχει εφαρμοστεί ενώ στην ΕΕΣΣΤΥ η στρατηγική της πλειοψηφίας της ΠΟΣ έχει οδηγήσει τα πράγματα σε πρωτοφανές αδιέξοδο με τους εργαζόμενους να μην γνωρίζουν τι ακριβώς διαπραγματεύονται οι νόθοι.
Νόθοι σε πρωτοφανή πανικό πλέον μετά τα όσα έκαναν, αφού η ΠΟΣ βρίσκεται υπό διάλυση. 
Και κανένα Συμβούλιο Διοικήσεων δεν πρόκειται να γλυτώσει τους νόθους απο την προφανή -πλέον- αδυναμία τους.


Στο επερχόμενο Συμβούλιο των Αντιπροσώπων του Σωματείου μας θα συζητηθούν οι στόχοι για την επόμενη ΣΣΕ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα πρέπει να καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων στην εταιρεία με αμοιβές που θα καλύπτουν τις ανάγκες τους. 
Και οι μηχανοδηγοί θα μπουν μπροστά ΚΑΙ σε αυτήν την ΣΣΕ θυμίζοντας σε ορισμένους ποιος είναι ο ρόλος των Ομοσπονδιών και ποιος των Σωματείων στις ΣΣΕ. 
Κοινώς, ότι λέει ο Νόμος για τις ΣΣΕ.

Κλείνοντας, το bonus παραμονής για τους μηχανοδηγούς που είχαν αποκτήσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (2000Ε) θα καταβληθεί με την μισθοδοσία Νοεμβρίου 2019 σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΣΣΕ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου