Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Πρόγραμμα Εργασίας μέχρι την Πέμπτη στο ΜΑΙ!

Απο τον Γενιδούνια Κώστα - Αντιπρόεδρο της ΠΕΠΕ
Επιστροφή στην προ Σεπτεμβρίου κατάσταση στο ΜΑΙ , αφού  λόγω  των απεργιών του Πάσχα όπως ισχυρίζονται οι υπεύθυνοι ( που κανείς δεν ξέρει αν θα γίνουν φυσικά γιατί οι μυστικές συναντήσεις ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ για την ΣΣΕ συνεχίζονται  ) το πρόγραμμα εργασίας εκδόθηκε μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη σε άλλη μια νέα ιστορική ΗΤΤΑ  της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΠΕΠΕ , του Σωματείου των μηχανοδηγών που αρκείται στο να ψάχνει
ποντίκια στους διαδρόμους της Καρόλου ( κατάντια μεγάλη να γράφονται τέτοια πράγματα απο την πλειοψηφία του Σωματείου , χωρίς τουλάχιστο να τους κατονομάζει - πράξη δειλίας  ΑΛΛΑ και πεπατημένη συνδικαλιστική τακτική   ) ΠΕΠΕ που  μιλάει μόνο ανώνυμα και γενικά , και δημιουργεί ΔΗΘΕΝ εσωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογήσει τις σφαλιάρες σε βάρος των μηχανοδηγών που   πέφτουν η μια πάνω στην άλλη εξαιτίας του ανύπαρκτου Προεδρείου . 

Γελάει ο κόσμος της έλξης με την εγκύκλιο για τα εμπορικά που δημοσίευσε χτες το στέκι , εγκύκλιο που έχει υπογραφές όσων παίζουν με την ασφάλεια , όσων καλύπτει συστηματικά η ηγεσία της ΠΕΠΕ .

Για το θέμα λοιπόν του προγράμματος , την Δευτέρα θα περάσουμε απο το ΣΕΠΕ για να ενημερώσουμε τον Προϊστάμενο για την ενέργεια της Υπηρεσίας που καλύπτουν οι συνεταίροι .

Και θα ζητήσουμε να περάσει το ΣΕΠΕ απο το ΜΑΙ , αν αυτό είναι δυνατό , ενώ θυμίζουμε σε όλους την πρόσφατη απόφαση του Οκτώβρη που μιλάει για ποινικές ευθύνες όσων παρανομούν ( αναφέρομαι  συγκεκριμένα στον ΔΙΚΑΜ - αυτός έχει την πιο μεγάλη ευθύνη ).

ΑΝ ήθελε η Υπηρεσία  το πρόγραμμα έβγαινε κανονικά με όσους δουλεύουν το Πάσχα και που φυσικά θα πέρνιόντουσαν απεργοί ΑΝ γίνει η απεργία ενώ θα ξέραν και οι υπόλοιποι  - όσοι κάθονται δλδ- για να φύγουν και να περάσουν με τις οικογένειες τους το Πάσχα.

Αυτές οι τακτικές με το Πρόγραμμα Εργασίας θυμίζουν ΜΕΣΑΙΩΝΑ , παίζουν με τα νεύρα των μηχανοδηγών και έχουν στόχο να επιστρέψουμε στο πρόσφατο χτες.

Θα περάσουμε επίσης απο το ΣΕΠΕ  για να ενημερωθούμε για την πορεία του 30% γιατί έχουν περάσει 16 μέρες και ακόμα δεν έχει εκδοθεί η απόφαση της Επιθεώρησης , γεγονός που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ σε όλους την ορθότητα της ενέργειας μας και ότι υπάρχει σοβαρή διεκδίκηση γύρω απο το θέμα.

Είναι τέτοια η αγωνία ορισμένων ,    για μια πιθανή δικαίωση μας  που έφτασαν στο σημείο μέσα απο τον λογαριασμό  της πλειοψηφίας του Σωματείου στο facebook- έχουν δηλώσει Πρόεδρος κ Γραμματέας ότι έχουν την ευθύνη για όσα γράφονται εκεί - να μιλούν για σφαλιάρα που θα φάμε εμείς που προσφύγαμε ...

Εμείς ,  δηλαδή αυτοί που  προσπαθούμε , εγκαλούμαστε απο αυτούς που δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ 8 μήνες !!!

Το 30% θα πληρωθεί , είτε θέλουν είτε δεν θέλουν και οι μηχανοδηγοί θα το κερδίσουν επειδή υπάρχει προγραμματισμός εργασίας που αποδεικνύει την 6η μέρα εργασίας γιατί πριν , όλα όσα στέλνονταν στο ΣΕΠΕ ήταν ΠΛΑΣΤΑ...

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΣ , όχι όμως και τις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις , θα έπρεπε όλο το Προεδρείο είτε της ΠΟΣ είτε της ΠΕΠΕ , να δίνει το παρών στις συναντήσεις.

 Το στέκι δεν θα δημοσιεύσει όσα ακούγονται στο παρασκήνιο για ευνόητους λόγους .

ΔΕΝ θα επιτρέψουμε σε κανένα να παίζει με το πρόγραμμα εργασίας των μηχανοδηγών και αυτό το αποδείξαμε σε όλους πέρυσι το Σεπτέμβρη.


Προχωράμε ΜΠΡΟΣΤΑ - Γενιδούνιας Κώστας


4 σχόλια:

  1. Η δικαιολογία της τελευταίας ώρας , της Υπηρεσίας , ότι δλδ , δεν έχει ακόμα δοθεί πρόγραμμα κυκλοφορίας για το Πάσχα , αποδεικνύει και το πόσο σέβονται την ζωή των μηχανοδηγών οι υπεύθυνοι.
    Αν είναι δυνατόν να υπάρχουν τόσο φτηνές δικαιολογίες.
    Το παιχνίδι με τις ζωές μας και τις οικογένειες μας , δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να το παίζει .

    ΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι λοιπόν για άλλη μια φορά οι υπεύθυνοι του μηχανοστασίου του Ρέντη λειτούργησαν σε βάρος όλων των συναδέλφων και των οικογενειών τους , κρατώντας τους όμηρους με την πράξη αυτή , δείχνοντας ασέβεια να μην βγάλουν υπηρεσίες για τις μέρες του Πάσχα !
    Δικαιολογίες δεν υπάρχουν ,αν υπάρχει σωματείο που λειτούργει και υπερασπίζεται τα μέλη του πρέπει να πάρει θέση ! Δυστυχώς γνωρίζουμε καλά το παζάρι που θα γίνει για αυτούς που θα θέλουν να καθίσουν το Πάσχα ! Δυστυχώς κάποιοι ακόμη και σήμερα που δεν κατάλαβαν γιατί στο Ρέντη καταψήφισαν την δράση του σωματείου και έχουν λογικές Φαύλου και Μπαλτάκου , δεν καταλαβαίνουν ότι μόνο μεγαλύτερη απέχθεια δημιουργούν προς όλους τους συναδέλφους !Σταματήστε να κάνετε το φύλλο υπηρεσίας παρά μάγαζο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με το έτσι θέλω,να κάνουν ένα απέραντο .....ρδέλο το μηχανοστάσιο εν όψη του πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι ανύπαρκτο το Προεδρείο της ΠΕΠΕ. Αγωνίζεται για την επιβίωση του ...εαυτού τους. Συνδιοικούν και δεν έχουν σκοπό να χάσουν την δεσπόζουσα θέση τους που έχουν χάρις στην Συνκυβέρνηση. Έξω από αυτή είναι απλά άγνωστοι, άσημοι και μάλλον αποτυχημένοι. Μη τους ξεχάσετε στις επόμενες εκλογές. Μη τους στείλετε στα έδρανα της λησμονιάς. Δώστε τους την ευκαιρία να συνεχίσουν το έργο τους. Εσεις σαν νέοι έχετε τόοοσο καιρό μπροστά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή