Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Παραλήρημα απο την ΔΑΚΕ Έλξης ! Και μια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα ΣΟΚΑΡΕΙ τους μηχανοδηγούς

Παραλήρημα πραγματικό απο τους Δακίτες που προφανώς αισθάνονται βαθιά απογοήτευση καθώς θεωρούσαν δεδομένο ότι η ΣΣΕ χτες δεν θα υπογραφόταν.
Χαρακτηριστικό είναι το ότι ο 
Γενικός Γραμματέας του Σωματείου συνάδελφος Τουρλής, δεν παρέστη στην υπογραφή ενώ στα social media υπονοούσε καθαρά ότι η ΣΣΕ δεν θα υπογραφεί γράφοντας ΕΙΡΩΝΙΚΑ τι έγινε,ακόμα περιμένουν το στυλό; 

Οι Δακίτες έχουν χάσει κυριολεκτικά τον μπούσουλα τις τελευταίες μέρες.
Απο την μια προσπαθούν να εξηγήσουν στους δικούς τους ανθρώπους το γιατί υπογράφηκε η Σύμβαση που οι ίδιοι μέσα στα τρένα λέγανε ότι ΔΕΝ θα υπογραφεί.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στελέχη της ΔΑΚΕ Έλξης - μάλιστα της πρώτης γραμμής, της λεγόμενης προεδρικής φρουράς- τις μέρες των απεργιών δήλωναν ΠΑΡΩΝ στο ΜΑΙ, ενώ προσπαθούσαν να καλλιεργήσουν κλίμα ηττοπάθειας λέγοντας στους υπολοίπους ότι ..τώρα που πουληθήκαμε ξεχάστε την Σύμβαση ή  ότι θα υπογραφεί η ίδια ακριβώς ΣΣΕ του 2014.

Θέλετε και άλλα; Ε ναι τώρα ήρθε η ώρα να το ΑΠΟΚΑΛΥΨΟΥΜΕ (Κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση)

  • Τις ημέρες που δινόταν η μάχη για την υπογραφή της ΣΣΕ, η μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση,  μέλος του ΔΣ της ΠΕΠΕ, εκλεγμένο με την παράταξη της ΔΑΚΕ πιάστηκε στα πράσα να επικοινωνεί με τους Ιταλούς συνάδελφους εν κρυπτώ απο τις υπόλοιπες παρατάξεις , αλλά εν γνώση του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου! Οι Ιταλοί απάντησαν στο επίσημο mail του Σωματείου και ΕΞΕΘΕΣΑΝ αυτούς που πήγαν απο την πίσω πόρτα να κάνουν παιχνίδι. Η ΔΑΚΕ δεν είχε θέσει ΠΟΤΕ στο Σωματείο ζήτημα επικοινωνίας με τους Ιταλούς. 
  • ΑΛΗΘΕΙΑ αυτοί μάχονται σήμερα για τον Δημόσιο Σιδηρόδρομο; ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ; Όταν τους ζητήθηκε να είναι προσεκτικοί απάντησαν  ότι αυτοί θα κάνουν ότι γουστάρουν ως παράταξη,αδιαφορώντας για το Σωματείο. ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΙΠΑΤΕ, ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΙΠΑΤΕ , ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΠΑΤΖΙΛΙΚΙΑ ΕΙΠΑΤΕ; ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΛΑ, TOΛΜΑ Η ΔΑΚΕ NA MIΛΑ ΓΙΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ;  ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΟΥΛΟ; ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ; 


Ωστόσο δεν αρκέστηκαν μόνο σε αυτά.
  1. Οι Δακίτες στην τελευταία κοινή συνεδρίαση του ΔΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να διαπραγματευτεί η έλξη περισσότερα χρήματα (για το χιλιάρικο που για αυτούς μοιάζει φτηνό φιλοδώρημα σήμερα- αλήθεια τόσος πόνος και για αυτό παιδιά; ) λέγοντας πως ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι πρέπει να λάβουν τα ίδια(συνεπικουρούμενοι απο την ΠΑΣΚ). Καταψήφισαν  ΜΑΖΙ με την ΠΑΣΚ την πρόταση που έλεγε ότι η έλξη και η κίνηση πρέπει να ζητήσουν περισσότερα! Γιατί; 
  2. Γιατί καταψήφισαν την λογική της ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ επαναδιαπραγμάτευσης στο άρθρο 8 , Παρασκευή μεσημέρι και την επόμενη Πέμπτη έκαναν στροφή 180 μοιρών; Είχαν να προτείνουν κάτι καλύτερο; Ή μήπως απαίτησαν να διαγραφεί αυτή η παράγραφος, αρνούμενοι να ψηφίσουν την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης που αυτούσια τελικά πέρασε στην ΣΣΕ; ΓΙΑΤΙ ; 


Όσον αφορά τα 100 Ευρώ που προβλέπονταν στην συμφωνία ΤΡΑΙΝΟΣΕ - ΠΕΠΕ και είχε περιληφθεί στην αρχική ΣΣΕ.
Η ΔΑΚΕ Έλξης έκανε ότι μπορούσε για να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ο όρος.
Ο Γ.Γραμματέας του Σωματείου πρότεινε στην Διοίκηση σε επίσημη συνάντηση με την Διοίκηση τα 100 Ευρώ να σπάσουν και να μπουν εξτρά στα τρενοχιλιόμετρα! Αυτά τα οποία το ΤΑΙΠΕΔ έβρισκε υπερβολικά αυξημένα στην ΣΣΕ. ΓΙΑΤΙ; 

Όσον αφορά το επίδομα ευθύνης.
Η διεκδίκηση παραμένει στην ατζέντα της ΠΕΠΕ. 
ΔΕΝ κερδήθηκε σήμερα. Το παλεύουμε όμως, ΟΛΟΙ το βλέπουν.Δεν επικαλούμαστε τρίτους, δεν κατηγορούμε κανένα, δεν το βάζουμε ως όρο στην ΣΣΕ και να μην πληρωθεί ποτέ για να κοροιδέψουμε όπως έκανε το 2014 η ΔΑΚΕ Έλξης,μαζί με την ΠΑΣΚ.

Όσον αφορά τις προσλήψεις
Για πρώτη φορά αποφασίστηκαν τον Δεκέμβρη του 2015. Και μάλιστα με προσόντα που ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΑΝ τον κλάδο. Τι έκανε η ΔΑΚΕ Έλξης; Έσπευσε μαζί με την ΠΑΣΚ να ζητήσει να καταργηθεί η αναβάθμιση!!!!ΓΙΑΤΙ;

Ποιος αλήθεια κάνει λόγο για διαδικτυακή αλητεία;
Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ; Μην τρελαθούμε.

OI ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΧΝΑ Η ΔΑΚΕ ΕΛΞΗΣ


  1. Γενάρης 2013 - 2η Μείωση 25% στις τακτικές μας αποδοχές.- ΚΑΜΊΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  2. Γενάρης 2013-Ιούνης 2013 - Μη καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού-ΚΑΜΊΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  3. Γενάρης 2013- Κατάργηση των Δώρων στο Δημόσιο-ΚΑΜΊΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  4. Γενάρης 2013 - Μείωση κατά 75% στο κόστος υπερωριών,νυχτερινών-ΚΑΜΊΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  5. Γενάρης 2013- Ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ΤΑΙΠΕΔ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
  6. Μάρτης 2013 - Σύμβαση ΥΓΟΣ - Καμία πρόβλεψη για την διασφάλιση των μηχανοδηγών σε αυτήν παρά το ότι η ιδιωτικοποίηση έτρεχε κανονικά!
  7. Μάρτης 2012-Απρίλης 2014- 2 χρόνια χωρίς ΣΣΕ
  8. Απρίλης 2014 - Ξεπούλημα της 6ης μέρας στην ΣΣΕ επειδή την πρότεινε η +ΣυνΕξέλιξη
  9. Απρίλης 2014 - Εξαπάτηση των μηχανοδηγών με το επίδομα ευθύνης έπειτα απο ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση Γενικής Συνέλευσης.
Κανείς δεν ξεχνά τα όσα ακούγαμε ως δικαιολογίες.
ΚΑΝΕΙΣ.

Στον αντίποδα αν μετρήσουμε τις μέρες απεργίας μεταξύ Ιουνίου 2015 - Ιουλίου 2016 ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ καλά αν κάποιοι κάνανε πλάτες στην Κυβέρνηση ή ΔΩΣΑΝΕ την μάχη της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ απο την πρώτη μέρα. Την πραγματική μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.

Όσον αφορά την ΣΣΕ.
Εμείς θα το ξαναγράψουμε.
Όλοι θα κριθούμε.Και μάλιστα ας κριθούμε με τους αυστηρότερους όρους.
Ας δούμε και τα αποτελέσματα της ΣΣΕ. 
Για  το χιλιάρικο πρώτοι τα είπαμε. Είναι φιλοδώρημα λένε οι Δακίτες, το παίρναμε άλλωστε κάθε χρόνο ως bonus, όταν διαπραγματευόμαστε "με την εταιρεία ανοικτή". 


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 




2 σχόλια:

  1. Είναι αυτό που λένε πυροβολάει ο άλλος με καλάσνικοφ και εσύ απαντάς με μπαζούκα.
    Ή όπως έκαναν οι Ρώσσοι που εκτόξευαν τα tiger και αυτά γυρναγανε πίσω μετά απο 200 μέτρα.Αυτό έχουν πάθει οι Δακίτες.
    Όμως οι Δακίτες δεν βάζουν μυαλό.Δεν είναι τυχαίο που δεν τους πιστεύει κανείς πλέον.Και συνεχώς δίνουν την ευκαιρία να τους αδειάζεται.Μπράβο πάντως στο γατόνι που απάντησε γραπτώς για τις προθέσεις τους.Για αυτόν τον λέει και αητό ο μεγάλος.Πιάνει μπεκάτσες στο χιλιόμετρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευτυχως που οι ιταλοι δεν επεσαν στη λούμπα και απαντησαν στο mail του σωματειου γιατι κανεις δεν θα μαθαινε τίποτα. Οχι τιποτα πονηρο βρε παιδια απλα ενα καλωσηρθατε και καλως μας βρηκατε.Μην μας περάσουν και για απολιτιστους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή