Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Υπογράφηκε η διετής Σύμβαση στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Υπογράφηκε πριν απο λίγο η νέα Διετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην -υπό ιδιωτικοποίηση-ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Έκλεισε έτσι ένα θέμα που απασχόλησε τον σιδηροδρομικό κόσμο τον τελευταίο μήνα.
Στις διατάξεις της νέας ΣΣΕ
επιλύονται εκκρεμή ζητήματα, διασφαλίζεται το προσωπικό (με βάση και την Σύμβαση των ΥΓΟΣ) ενώ  στο άρθρο 8 -χιλιομετρική αποζημίωση-περιλαμβάνεται η διατύπωση που δίνει το δικαίωμα της επαναδιαπραγμάτευσης του σε προσθετική κατεύθυνση (μετά το βέτο του ΤΑΙΠΕΔ στην επίσημη πρόταση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ).
Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ όπου και αποφασίστηκε η καταβολή 1000 Ευρώ εφάπαξ σε κάθε εργαζόμενο με την μεταβίβαση των μετοχών.

Η ΣΣΕ θα κοινοποιηθεί στο προσωπικό το προσεχές διάστημα.
Το Σωματείο μας στην σημερινή υπογραφή εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Γενιδούνιας Κώστας και ο μηχανοδηγός ΜΑΙ (ΕΚΠ- Αντιπρόεδρος) Μωραίτης Πέτρος.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου