Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Λύθηκε το θέμα των μηχανοδηγών Τρίπολης- Πληρωμή της απόφασης της ένταξης των ΤΕΙ

Στις 27 Αυγούστου - και εφάπαξ - θα πληρωθεί η εξομοίωση των πτυχιούχων ΤΕΙ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Με τον τρόπο αυτό επιλύεται οριστικά 
η εκκρεμότητα που υπήρχε απο το 2013 και 40 και πλέον μηχανοδηγοί θα έχουν τα οφέλη απο την μισθολογική ένταξη τους μέχρι τις 31.12.2015 στον κλάδο των ΑΕΙ (όπως προέβλεπε η κείμενη Νομοθεσία).

Δυστυχώς όμως υπάρχουν και 19 συνάδελφοι (3 μηχανοδηγοί) που θα υποστούν μειώσεις  απο την ένταξη αυτή και η παρακράτηση των ποσών για αυτούς θα γίνει σε δόσεις (μέγιστο ποσό κράτησης 100 Ευρώ).

Η μείωση προκύπτει γιατί με την αναδρομική ένταξη τους στον κλάδο των ΑΕΙ το 2013 και επειδή  δεν έγιναν τότε οι οικονομικές προαγωγές, κάποιοι -κυρίως οι νεότεροι συνάδελφοι- βρίσκονται στην προηγούμενη μισθολογική βαθμίδα και δη στο τελευταίο κλιμάκιο της με αποτέλεσμα ο βασικός τους μισθός να είναι μικρότερος απο αυτόν που λάμβαναν τότε και να εγκλωβίζονται σε αυτήν την βαθμίδα - λόγω της ΜΗ πραγματοποίησης των  μισθολογικών προαγωγών- (με την εξομοίωση αφαιρούνται στην ένταξη στον κλάδο των ΑΕΙ τρία χρόνια προϋπηρεσίας). Το σύστημα υπολογίζει τους νέους μισθούς στην τριετία και έτσι παρακρατείται η διαφορά.
Οι ανοησίες που είχαν γραφτεί για το ότι οι μειώσεις προέρχονται απο το νέο ενιαίο μισθολόγιο στερούνται σοβαρότητας και κάθε άλλης κριτικής, καθώς προκύπτουν απο τον νέο ετήσιο υπολογισμό των μισθών απο το 2013 και μέχρι 31.12.2015.

Όσον αφορά το θέμα της καταβολής των εξόδων μετακίνησης των 5 μηχανοδηγών που διαμένουν στην Τρίπολη και μεταβαίνουν για εργασία στο Κιάτο διανύοντας καθημερινά 200 και πλέον χιλιόμετρα, σήμερα υπήρξε οριστική λύση -μετά απο πρόταση του εκπροσώπου εργαζομένων και προηγούμενη συνεννόηση του με τον Πρόεδρο του Σωματείου μας-, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που  εξουσιοδότησε  το  Δ/νων Σύμβουλος να εκδόσει απόφαση που θα προβλέπει - όσα λαμβάνουν και σήμερα προφανώς- την αποζημίωση τους.
Αν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ διαθέσει ιδία μέσα για την μεταφορά τους πρός και απο την εργασία τους, τότε δε θα υπάρξουν αποζημιώσεις.


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου